Няма да има промяна в цените на горивата след отнемането

...
Няма да има промяна в цените на горивата след отнемането
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Няма да има промяна в цените на горивата след отнемането на концесията на „Лукойл“

„ Няма да има смяна в цените на горивата след отнемането на концесията на „ Лукойл “ на пристанището „ Росенец “. Целта беше страната да си върне контрола, защото има правилник на Европейски Съюз в тази тенденция, който служебното държавно управление на президента Радев не съблюдава. “

Това съобщи националният представител от “Продължаваме промяната–Демократична България ” Ивайло Мирчев пред „ Българска национална телевизия “.

“Защо контролът на пристанището е намалял по време на служебното държавно управление би трябвало да отговори президентът Радев. На този стадий не е премисляно преустановяване на дерогацията за импорт на съветски нефт ”, сподели той, като напомни, че различен значим проблем към “Лукойл ” е представителят, който държи златната акция на страната там. “Нашият от години обслужва по-скоро съветски ползи ” , добави Мирчев. Той уточни:

„ Връщането на контрола върху „ Росенец “ беше стратегически значимо и няма да има никакъв проблем за действието на „ Лукойл “. Никой няма да стопира работата на една частна компания, никой не желае да спъва работата на рафинерията. ”

Ивайло Мирчев прикани Външно министерство да привика съветския дипломат за пояснения поради изявление на зам.-председателя на съветската Дума Пьотр Толстой, че българското Черноморие било съветско и че след Украйна, България и Румъния били идващите. Депутатът добави още, че президентът Радев е саботирал идването на по-голяма бойна група на НАТО в България. По мотив даването на БТР-и на Украйна Мирчев разяснява, че Българска социалистическа партия се пробвали да внушат, че по този начин ще се омаломощи армията.

„ Нищо сходно, става дума техника от времето на Възродителния развой, купувана с цел да се оправя с възможни вълнения. Това са машини на жандармерията, не на армията ”, сподели Мирчев.

Депутатът добави, че се водят и диалози с Украйна страната ни да продаде цялото съоръжение за „ Белене “ , в случай че се реализира договореност за цена, която е по-висока от тази, на която България е купила частите, срокът е 6 септември.

„ По отношение на Козлодуй, работим интензивно по седми блок, там няма да има съветска технология “, добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР