Няма да има проблем България да спази препоръката на ЕК

...
Няма да има проблем България да спази препоръката на ЕК
Коментари Харесай

Няма проблем да намалим потреблението на ток с 15%, твърди министърът на икономиката - Политика

Няма да има проблем България да съблюдава рекомендацията на Европейска комисия като понижи потреблението на електрическа енергия с 15%, а бизнесът ще се оправи с тази обстановка. Това съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред Българска национална телевизия. 

Николов уточни, че става дума за цялостното ползване в страната, а не за избрана компания. " Сигурен съм, че всяка компания има по какъв начин да усъвършенствана при нейните разноски. При тези цени едно понижение би било добре пристигнало ", добави той.

По отношение на свръхпечалбите в бранша и солидарното им систематизиране министър Стоянов съобщи, че съгласно него в моменти на рецесия би трябвало да си оказваме помощ и секторите между тях, и свръхпечалбите наложително би трябвало да бъдат обложени по някакъв метод.

" Не може в миг, в който доста браншове страдат, други да просперират свръх ", сподели той. 

По думите му страната ни ще влага доста в индустриални зони и по Плана за възобновяване и резистентност. " България е една от най-хубавите дестинации в Европейския съюз за вложения като общи условия - и като налози, и като човешки запаси ", акцентира той.

Стоянов сподели още, че сигурно политическата неустойчивост е фактор, който е отрицателен за страната.

Служебният министър съобщи, че диалози за цените на горивата се водят освен с " Лукойл ", а с всички участници на пазара на едро на горива. Стоянов сподели, че се приказва с всички и се вземат решение проблеми на разнообразни равнища, а не на " Лукойл ". 

" Както се вижда, значимото е, че носи резултати и аз съм уверен, че идващите 2-3 месеца тези резултати ще са още по-осезаеми ", разяснява Стоянов политиката на страната при цените на горивата.

След 1-2 месеца стопира износът на " Лукойл " на модифицирани артикули за Европейски Съюз и страни от третия свят. Според икономическия министър това би повлияло доста отрицателно и ще търсят решение по този проблем в държавното управление. 

Министърът разгласи, че управлението на Комисията за отбрана на потребителите е заменено. По думите му в някои звена са назначени хора с престъпно минало, които най-вероятно развиват нелегално активност. " Назначени са партийни калинки - на по 6 и 4 часа. Получихме ужасно доста сигнали. Те (от ръководството) отхвърлиха да работят с министерство ", сподели Стоянов. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР