Няма да бъдят глобявани пенсионери, които са си купили хляб

...
Няма да бъдят глобявани пенсионери, които са си купили хляб
Коментари Харесай

МВР: Няма да глобим пенсионер, ако си купи хляб в 10,30 ч

Няма да бъдят глобявани пенсионери, които са си купили самун отвън " зеления кулоар " от 8 до 10 часа. Глоби ще се постановат, едвам откакто се отправени няколко предизвестия към несъмнено лице. Това увери вътрешният министър Христо Терзийски пред Нова телевизия.

" Основен инструмент на Министерство на вътрешните работи е отправянето на предизвестие. Първо се насочва устно такова. Ако това противоправно действие не стопира, можем да издадем писмен протокол. Едва по-късно, в случай че човек е настойчив да нарушава разпоредбите, може да се пристъпи към глоба, която е планувана в наредбите ", изясни той.

Относно заповедта на здравния министър за " зелен кулоар " за пенсионерите, Терзийски съобщи, че охраната в магазина няма право да ни желае персонални карти. Министърът няма и информация за сигнали, че възрастни хора не желаят да напущат комерсиалните обекти след 10 часа. 

" Заповедите на министъра на опазването на здравето са, с цел да се наложи един ред, а ние сами би трябвало да предприемем ограничения. Щом РЗИ сътвори наставление за карантина, ние би трябвало да сме задоволително виновни да ги съблюдаваме. Постоянно вършим инспекции за работното време, за спазването на карантина ", увери вътрешният министър. 

По думите му, за последните 10 дни служители на реда да издали над 10 000 предизвестия на хора, че не съблюдават противоепидемичните ограничения. Има и 644 наказани, че нарушават наложената им карантина като 2-3 от присъдите са ефикасни и нарушителите са в пандиза. 

" Няма по какъв начин пенсионер да бъде санкциониран за това, че си е купил самун в 10.30 часа. В метрото служител на реда, в случай че види жител без маска, първо ще го прикани да си я постави. Той, в случай че има и е безкористен, ще го направи ", сподели Терзийски.

Според него ограниченията на държавното управление имат за цел да защитят живота и здравето на жителите, само че и стопанската система да не стопира, защото в страната би трябвало да се събират доходи.

Вътрешният министър сподели още, че 1350 са болните от ковид служители на реда. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР