Няма да бъдат строени небостъргачи около Централната железопътна гара в

...
Няма да бъдат строени небостъргачи около Централната железопътна гара в
Коментари Харесай

Няма да се строят небостъргачи в района на жп гарата в София

Няма да бъдат строени небостъргачи към Централната железопътна гара в София. Това излиза наяве от окончателния план за изменение на Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО), от който е изнемощял точно този регион, оповестява " Дневник ".
Преди редакцията той беше измежду зоните, в които ще бъде позволено строителството на небостъргачи.
Пред общинският консултант Иво Божков , който е член на комисията по устройство на територията, заяви, че още не е осведомен с поправката.
Припомняме, че през юли основният проектант на София Здравко Здравков уточни зони, където съгласно него би трябвало да бъде допустимо построяването на небостъргачи – регионите към Централната гара, край бул. " Цариградско шосе " след 7-ми километър (около и след " Интер експо център " ) и на Околовръстното шосе в при квартал " Люлин " и бул. " Царица Йоана ". Основните претекстове за избирането на този регион бяха положителната транспортна обезпеченост с огромни булеварди, метростанция и железопътна инфраструктура. По думите на Здравков за местоположението се е изказал позитивно даже от основния проектант на Париж Ерик Жан-Батист, който беше в София в средата на май.
В окончателния законопроект зоната към Централна гара липсва, до момента в който другите две зони са посочени доста тъкмо.
Основната причина за това са въздушните коридори за самолети, които прелитат над Централна гара към летището.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР