Няма човек, който да не се трогне от вида на

...
Няма човек, който да не се трогне от вида на
Коментари Харесай

10 уникално сладки, но много опасни животни

Няма човек, който да не се трогне от типа на пухкави, сладки, миловидни животинчета, които ни омагьосват с огромните си красиви очи. Но за жалост, както и при хората, външността от време на време лъже и тези благи създания в реалност са доста рискови даже и за хората.

BrightSide подреди ранглиста с 10 необикновено сладк и, само че и доста рискови животни.

Бавно Лори

Бавното Лори е представител на лориевите примати. Големите му очи, сладката му муцунка, дребните му ръчички и бавната му природа го прави едно от най-опасните прикрити чудовища. Бавното Лори създава отрови отвътре на лактите си. Те намазват дребните си с тази отрова, с цел да ги предпазят от набези и надлежно гибел от по-големи хищници. Захапка от Лори предизвиква мъчителни оттоци. За благополучие токсините не са съдбовни.
 Бавното Лори е представител на лориевите примати. Големите му очи, сладката му муцунка, дребните му ръчички и бавната му природа го прави едно от най-опасните прикрити чудовища. Бавното Лори създава отрови отвътре на лактите си. Те намазват дребните си с тази отрова, с цел да ги предпазят от набези и надлежно гибел от по-големи хищници. Захапка от Лори предизвиква мъчителни оттоци. За благополучие токсините не са съдбовни. ThinkStock/Getty Images
Леопардов тюлен

Своето „ котешко “ име дължи както на петнистата си кожа, по този начин и на хищния си темперамент. Това е един от най-интересните истински тюлени, обитаващ субантарктическите региони на Южния океан. Заедно с косатката - единственият му зложелател в природата, морският леопард е преобладаващият див звяр в южния полярен регион. Той е огромен и мускулест, с мрачно сив тил и светлосива долна част на тялото. Храни се главно с топлокръвни гръбначни, а плячката му се състои от пингвини дженту (и млади тюлени. Обикновено леопардовият тюлен атакува и убива плячката си във водата, само че в случай че животните се избавят с бягство на леда, той може да ги последва и там.

Този тип тюлени не се боят да атакуват лодки или да изскачат от водата, с цел да заловен човек за крайници. Обекти на такива офанзиви са най-много разнообразни сътрудници на проучвателен станции. Причината е в тактиката на леопардовите тюлени да атакуват от водата животни, стоящи на края на леда. При това без да могат постоянно да разграничат от водата кого или какво тъкмо атакуват.
 Своето котешко име дължи както на петнистата си кожа, по този начин и на хищния си темперамент. Това е един от най-интересните истински тюлени, обитаващ субантарктическите региони на Южния океан. Заедно с косатката - единственият му зложелател в природата, морският леопард е преобладаващият див звяр в южния полярен регион. Той е огромен и мускулест, с мрачно сив тил и светлосива долна част на тялото. Храни се главно с топлокръвни гръбначни, а плячката му се състои от пингвини дженту (и млади тюлени. Обикновено леопардовият тюлен атакува и убива плячката си във водата, само че в случай че животните се избавят с бягство на леда, той може да ги последва и там., Този тип тюлени не се боят да атакуват лодки или да изскачат от водата, с цел да заловен човек за крайници. Обекти на такива офанзиви са най-много разнообразни сътрудници на проучвателен станции. Причината е в тактиката на леопардовите тюлени да атакуват от водата животни, стоящи на края на леда. При това без да могат постоянно да разграничат от водата кого или какво тъкмо атакуват., Най-известният и тъмен случай е гибелта на английския морски биолог Кристи Браун. Тя става жертва на леопардов тюлен по време на гмуркане. В продължение на 6 минути тюленът я държал със зъби на дълбочина 70 метра, до момента в който тя не се удавила. Това е единственият смъртен случай при среща на човек и леопардов тюлен. Guliver/Getty Images
Най-известният и тъмен случай е гибелта на английския морски биолог Кристи Браун. Тя става жертва на леопардов тюлен по време на гмуркане. В продължение на 6 минути тюленът я държал със зъби на дълбочина 70 метра, до момента в който тя не се удавила. Това е единственият смъртен случай при среща на човек и леопардов тюлен.

Мравояд

Как това беззащитно животинче може да е рисково, като даже няма зъби. Погледнете ноктите му. Мравоядът ги употребява основно за разкопаване на храна, само че няма да се поколебае да ги пусне в деяние и когато се усеща заплашен. Напълно задоволително е едно-единствено придвижване.
 Мравояд, Как това беззащитно животинче може да е рисково, като даже няма зъби. Погледнете ноктите му. Мравоядът ги употребява основно за разкопаване на храна, само че няма да се поколебае да ги пусне в деяние и когато се усеща заплашен. Напълно задоволително е едно-единствено придвижване. Guliver/Getty Images
ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КОИ СА ОСТАНАЛИТЕ СЛАДКИ ЗВЕРОВЕ
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР