Няма бум на чревни вируси по българското Черноморие. Темата се

...
Няма бум на чревни вируси по българското Черноморие. Темата се
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма бум на чревни инфекции по Черноморието ни

Няма взрив на чревни вируси по българското Черноморие. Темата се преекспонира. Такова мнение изрази в ефира на „ Здравей, България ” министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

„ Ако си спомняте със замърсяването от „ Нова Каховка ” беше нещо сходно. Морската вода унищожава микроагранизмите. Самопочистващото се свойство на морето е доста скъпо. Преди 10 години се направиха доста вложения за заустване на фекални води. Морето се почисти ”, посочи здравният министър.

За кръвните проби  на водачите и отнемането на коли на пияни и дрогирани водачи:

„ Това което ние може да създадем е да снабдим с експресна информация Министерство на вътрешните работи за клиничните лабораторни проучвания, които касаят опиатите ”, посочи проф. Хинков.

На въпрос какъв ще бъде резултатът от възбраната за продажбата на антибиотици без рецепта, той сподели следното:

„ Очаквам резултатът да е сериозен, тъй като към момента нямаме стратегия за битка с антибиотичната устойчивост. Това е доста огромен проблем. Трябва да спре това всеобщо използуване на антибиотици с потребност и без потребност. Идеята е да има пациентско досие ”, разясни министърът.

За дефицита на незабавни медици:

„ Правим всичко допустимо да увеличим заплатите на целия личен състав, техните претенции са такива, че в последна сметка, в случай че ги приемем, заплатите на медицинските сестри ще се изравнят с тези на водачите. Говорим за едно нарастване, което идва с помощта на положителни планове във финансовото министерство и внезапно стартират митинги. Това е необичайно ”, разясни здравният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР