От най-ранните си дни разузнавателните служби на Съветския съюз –

...
От най-ранните си дни разузнавателните служби на Съветския съюз –
Коментари Харесай

В продължение на десетилетия Москва се опитва да заглуши критиците си в чужбина

От най-ранните си дни разследващите служби на Съветския съюз – без значение дали са известни като ЧК или по имената на някоя от наследниците си като Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – поддържат държавното управление на власт, като преследва съперниците си, без значение къде живеят.

Експерти от разузнаването споделят, че политиката към момента се следва от съветския президент Владимир Путин, самият той артикул на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който не прикрива пренебрежението си към считаните за предатели, дезертьори и други политически врагове в чужбина. Кремъл постоянно отхвърля да е забъркан в сходни офанзиви.

Тайната полиция ЧК, учредена от Феликс Джержински, постоянно употребява убийци, с цел да преследва врагове на болшевишката гражданска война.

Експерт по сигурността Андрей Солдатов сподели, че работата на разследващите служби на Кремъл тогава и в този момент се дефинира от закани от дисиденти в чужбина.

Може би най-успешното начинание на ЧК през 20-те години на предишния век е „ Операция Доверие “, която се концентрира върху руснаците, живеещи в чужбина които...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР