Няма безразлични минувачи по Главната в Пловдив днес (20 декември),

...
Няма безразлични минувачи по Главната в Пловдив днес (20 декември),
Коментари Харесай

Кучето е любов и вярност, но и дълг - осиновете куче от приюта в Пловдив

Няма безразлични минувачи по Главната в Пловдив през днешния ден (20 декември), където са ситуирани клетките и фотосите на Общинския подслон за животни.
Шест кучета - представителна извадка на другояче цялостния подслон, притеглят и милувки, и въпроси, а спонтанният благотворителен базар в интерес на приюта бързо цялостни касичката. Пловдив от доста години реши сполучливо казуса с уличните кучета, те към този момент се срещат рядко и единствено в покрайнините на града. В приюта се грижат за тях, а единствено през декември са станали четири осиновявания - или, както явно е верният термин - одомашняване.

Предпочитат се дребни кученца, само че в случай че за към този момент огромните не се откри собственик, те не се евтаназират. Не на всеки се дава куче - излиза наяве, в случай че прозират нечисти планове, има отвод. Преди година в Пловдив бе разкрита незаконна скица за кучешки боеве, животните там бяха в окаяно положение, а по делото към този момент има присъди. Спасените от този пъкъл кучета са в приюта и са добре, споделиха оттова.
Днес на Главната единственото малко кученце също е с най-големи шансове да си откри дом - няколко души към този момент са питали за него. Предаването става в приюта, а там има доста други дребни, тъй че с една акция през днешния ден явно не един четирикрак другар ще има добър живот.

Кучето е обич, другарство, честност, то е и отговорност - разходки, имунизации, храна, игра. Макар и да има случаи на изоставени домашни кучета, те въпреки всичко не са доста чести. Общността на феновете на кучета в Пловдив по никакъв начин не е дребна, а в последно време се бори за видеонаблюдение по местата за разходки, тъй като имаше няколко смъртни случая с домашни кучета, отровени на тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР