Някой вече може да се идентифицира като мъж в понеделник,

...
Някой вече може да се идентифицира като мъж в понеделник,
Коментари Харесай

Имало едно време мъже и жени

Някой към този момент може да се разпознава като мъж в понеделник, като жена в сряда и като нито едното от двете за уикенда.

В един от многото превъзходни скечове на майсторите на сюрреалистичния и абсурдистки комизъм от английската натрупа “Монти Пайтън ”, млада дама в родилното поделение пита доктора какъв е полът на бебето, което преди секунди е излязло от нея. Мъжът с здравна престилка и снизходително снобско наречие отвръща на майката: “Не мислите ли, че още е рано да му постановяваме функции? ”.

Фарсът на “Монти Пайтън ” отпреди няколко десетилетия през днешния ден е радикална действителност, съединена от поколението на милениалите, наричано още “поколението на специфичните снежинки ”. Солиден и авторитетен сегмент от демографската кохорта на родените сред 80-те и 2000-те години премислиха пола като обществена структура и започнаха културна война против хромозомите.

Западният свят стана сцена на яростен спор за половите разлики и характерности. Разрастващо се придвижване от деятели желаят да отстранен “игото на двата пола ” и да ориентират света към “джендър флуидно ” бъдеще, в което няма мъжки и женски човеци.

Поколението Y има желание да форсира процеса по размиване на границите сред половете. The Atlantic очерта трагично особеното отношение на доста модерни младежи към половия диморфизъм, присъщ за човешкия тип в публикацията Millennials and Gender: A Major Attitude Shift. Милениалите, които са отгледани в среда на систематично облекчаване на всеки техен каприз, интензивно се пробват да предефинират смисъла на пола.

Според проучване на Intelligence Group повече от 2/3 от хората на възраст 14-34 години в Съединени американски щати считат, че полът към този момент не дефинира държанието. Това може да бъде забелязано на всички места в западния свят, в това число и в по-големите градове на България – от ден на ден младежи с “безполово ”, “полово двусмислено ” или “полово флуидно ” държание пращат в забвение обичайните полови кодове и правила на обществото. Жени се държат като мъже, мъже “играят ролята ” на дами, а други просто минават от една полова фаза в друга. Друго скорошно изследване – на Pew – демонстрира, че повече дами (34%), в сравнение с мъже (24%) от поколението Y се стремят към шефски позиции, като в това време две трети са на мнение, че мъжете към момента държат привилегировани позиции в обществото.

За разлика от поколението преди тях, милениалите са отгледани по едно и също време от работещи майки и татковци и гледат на половите функции и идентичности по радикално друг метод от своите прародители.

Те осмислят себе си като мотор на обществена смяна и ядро на активизъм за разглобяване на “джендър стандарти ”.

Половината от запитаните в социологическо изследване на Fusion милениали в англоезичния свят считат, че половете не се изчерпват с мъжки и женски. Колежите на Запад през днешния ден са развъдник за основаване и приемане на езикови кодове, предопределени да отстранен ограничаването на X и Y хромозомите с непрекъснато разширяващ се азбучник от полово неутрални обръщения. Поколението на “специалните снежинки ” се е заело със задачата да пенсионира думите “тя ” и “той ”.

Всеки разумен и логически човек елементарно би се объркал в комплицирания лабиринт на новата полова действителност, инсталирана в академиите и обществените мрежи и медии от милениал деятелите.

От “аполов ” през “полово флуиден ” до “многополов ” – вариациите са всевъзможни. Някой може да се разпознава като мъж в понеделник, като жена в сряда и като нито едното от двете за уикенда. Уди Алън бе споделил, че бисексуалността усилва възможностите ви да забиете нещо в петък вечер двойно.

“Специалните снежинки ” водиха този вид комизъм до ръба на пропастта, оттатък която е чистият, необработен парадокс.

Вдъхновената от милениалите полова гражданска война е инфектирана от бактерията на тежките несъгласия.

От една страна, те настояват, че мъж може да се роди в тялото на жена и назад, и по тази причина държат скечът на “Монти Пайтън ” за “рано е да се каже момче или момиче ” да се трансформира в юридически законна здравна реалност.

От друга страна, милениалите надъхано пазят псевдонаучната нелепост, че полът е напълно обществена структура и няма същински разлики сред мъжките и женските човеци от типа хомо сапиенс. Може би е време да си изберат едно от двете. А може би не. Антиинтелектуалният колапс пред действителността е преобладаваща линия на “специалните снежинки ” и тяхното все по-абсурдно осмисляне на света. Трябва да разберете, че това са хора, които виждат природата и науката като “репресивни сътрудници на обичайното общество ” и обичат да пакетират обстоятелствата като враждебни агресори на техните прогресивни страсти. Поколението Y разгласи война на рационалното мислене и научния способ в своя поход към безполова дистопия.

Време е да си припомните повече скечове на “Монти Пайтън ”, с цел да знаете какво да очаквате, дами и господа. Обръщам се по този начин към вас, до момента в който към момента е допустимо.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР