Някой спешно да обясни на Премиера Кирил Петков, че фашистки

...
Някой спешно да обясни на Премиера Кирил Петков, че фашистки
Коментари Харесай

Любомир Талев: Някой спешно да обясни на премиера, че в България не е имало фашистки режим, спасили сме евреите си и не сме пратили войници на фронта

Някой незабавно да изясни на Премиера Кирил Петков, че " фашистки режим " в България не е имало.

След деветнадесетомайския прелом от 1934 година, който прави опит за преустрояване на страната в корпоративен дух и показва открити антимонархически, просъветски и проюгославски настроения (а основните му идеолози Кимон Георгиев и Дамян Велчев по-късно са измежду главните настоящи лица в деветосептемврийския преврат), Н.В. Цар Борис III Обединител благодарение на правилните си генерали в армията отстранява звенарите от власт и открива собствен безпартиен режим (т.е. липсва тоталитарната партия-държава, присъща за фашизма, комунизма и национал-социализма), характеризиращ се с изключение на с всичко останало и с отчасти завръщане към практиките на парламентаризма: създават се релативно свободни избори, в Народното събрание има отчетлива и авторитетна опозиционна група, а при значими гласувания държавното управление нерядко остава в малцинство.
свързани новини159060преди 10 часа
Това е всичко друго, само че не и фашизъм.

Някой незабавно да изясни на Премиера Кирил Петков, че България е единствената страна, попаднала в областта на национал-социалистическа Германия, която избави всичките си жители от еврейски генезис с дейното и решаващо присъединяване на Църква, Цар и народ.

Това е всичко друго, само че не и фашизъм.

Някой незабавно да изясни на Премиера Кирил Петков, че България макар формалните си съюзнически връзки с страните от Тристранния пакт, с помощта на които освободи (а не окупира) Македония, Беломорието и Западните околности, и макар големия напън, на който беше подложена, не изпрати нито един боец на фронта в поддръжка на идеята на Оста. Това е всичко друго, само че не и фашизъм.

Някой незабавно да изясни на Премиера Кирил Петков, че единствените, които настояват, че в България е имало " фашистки режим ", са комунистите. И че това, че той е посочен за министър-председател от комуниста Румен Радев и определен за подобен с гласовете на преименуваната Българска Комунистическа Партия, не значи, че отивайки в чужбина би трябвало да се държи като комунистически сътрудник, а не като български общественик.

Някой незабавно да изясни на Премиера Кирил Петков, че колкото по-бързо се еманципира от комунистическите си началници и спре да повтаря опорните им точки, толкоз по-добре - и за неговото ръководство, и за България.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР