Няколко взрива разтърсиха рано тази сутрин Киев, съобщи първо кметът

...
Няколко взрива разтърсиха рано тази сутрин Киев, съобщи първо кметът
Коментари Харесай

Взривове разтърсиха Киев, Русия съобщи, че е унищожила танкове от Източна Европа

Няколко гърмежа раздрусаха рано тази заран Киев , заяви първо кметът Виталий Кличко.  Първото нахлуване против украинската столица от седмици, откакто животът в града и предградията му беше почнал леко да се възстановява, съобщи Ройтерс.

" Няколко детонации в столичните региони " Дарницки " и " Днепровски ", написа Кличко в чат приложението Телеграм и добави: " Службите към този момент работят на място. По-късно ще има по-подробна информация. "

Очевидци обявиха за Ройтерс, че дълго след гърмежите в Киев е продължавало да се издига дим Най-малко един човек е признат в болница, само че към този час няма данни за жертви, заяви Кличко.
 
Explosions Rock Ukrainian Capital Kyiv, Mayor Says | World News
— Don Lichterman (SCA) (@DonELichterman)
 
Explosions rock Ukrainian capital Kyiv
[email protected] MMA/Boxing/News (@dw504966)

Русия е унищожила с високоточни ракети в покрайнините на Киев танкове Т-72, доставени от източноевропейски страни, и друга бронирана техника. Това заяви представителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от съветските организации. По думите му машините са се намирали на територията на вагоноремонтно дружество в покрайнините на града.

" Въздушно-космическите сили на Русия унищожиха в покрайнините на Киев с високоточни ракети с въздушно базиране и огромен обхват доставени от източноевропейски страни танкове Т-72 и друга бронирана техника, намиращи се на територията на вагоноремонтно дружество ", сподели представителят.

Днешните удари в региона на Киев са осъществени по предварителни данни с ракети, изстреляни от съветски самолети Ту-95 от акваторията на Каспийско море , оповестиха украинските военновъздушни сили във Facebook, представени от организация Укринформ. Според командването на украинските Военновъздушни сили по столицата към 06:00 ч. са изстреляни няколко ракети, от които една е била свалена от украинската противовъздушна защита. Военновъздушните сили на Киев допълват, че става дума за свалена крилата ракета.
 
Plusieurs explosions observées dans la capitale ukrainienne Kyiv
— Teknomers France (@teknomers_fr)
Въпреки продължаващите съветски набези против Украйна и повсеместните опустошения, в Киев като цяло през последните седмици нямаше никакви офанзиви , откогато Москва пренасочи вниманието си към източната и южната част на Украйна, отбелязва Ройтерс.  Животът в столицата постоянно е нарушаван от писък на сирени, само че от няколко седмици по града не са нанасяни никакви по-значими удари.

Киевският регион " Дарницки " се намира на левия бряг на река Днепър и се простира от покрайнините на града до брега на реката, а " Днепровски " е ситуиран в северната част на Киев по продължение на реката.

Олександър Гончаренко, кмет на град Краматоск в Донецка област, заяви, ч е през миналата нощ по града му са били нанесени удари, при които са породени обилни вреди, само че няма жертви.



Междувременно стана ясно, че контролът над украинския град Северодонецк е поделен на половина сред съветските и украинските войски, заяви Сергий Гайдай, губернаторът на Луганска област, където се намира Северодонецк, съобщи Ройтерс

" Положението беше тежко, руснаците направляваха 70 % от града, само че през последните два дни бяха отблъснати ", сподели Гайдай по украинската телевизия и добави: " Градът в този момент е малко или доста разграничен на половина. "

Твърденията на Гайдай не могат да бъдат тествани.

Украинската войска заяви, че съветските войски не престават да атакуват благодарение на артилерия и управляват източната част на Северодонецк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР