Няколко страни от ЕС днес започнаха да ваксинират срещу КОВИД-19

...
Няколко страни от ЕС днес започнаха да ваксинират срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

Ето кои страни от ЕС ще ваксинират деца под 12 години

Няколко страни от Европейски Съюз през днешния ден започнаха да имунизират против КОВИД-19 деца на възраст от 5 до 11 години поради наближаващите празници, които допускат повече фамилни контакти, и разпространяването на разновидността Омикрон, съобщи Асошиейтед прес.

Италия, Испания, Унгария и Гърция разшириха ваксина ционните си стратегии и включиха в тях по-малките деца, откакто предишния месец европейският регулатор утвърди ваксина та на " Пфайзер " / " Бионтех " за тази възрастова група.

Детска болница в Атина инжектира през днешния ден първите дози, часове откакто управляващите оповестиха най-високия дневен брой умряли от началото на пандемията в Гърция - 130 души. В Гърция родители са запазили повече от 30 000 часа за ваксина ция за деца под 12 години. Сред тях е и министърката на образованието Ники Керамеос. След като разговарях с лекари и се срещнах с научните данни нашето семейство реши да имунизира сина ни, който е на 5 и половина години ", сподели Керамеос на онлайн брифинг.

Двумесечно увеличение на броя на инфекциите в Европа стартира леко да спада при започване на декември, само че появяването на разновидността Омикрон увеличи терзанията от ковид, въпреки че учените още не са сигурни какъв брой рисков е той.

Европейският център за надзор и предварителна защита на болесттите заяви през вчерашния ден, че чака Омикрон да стане преобладаващ вариант в Европейски Съюз в границите на идващите няколко месеца. Той предложи на държавните управления да обмислят ограничавания на пътуванията и да ускорят ваксина ционните акции и инжектиране с подсилващи дози, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР