Няколко сигнали и жалби за нарушение на изборния процес е

...
Няколко сигнали и жалби за нарушение на изборния процес е
Коментари Харесай

Жалба в ОИК-Лом: Мъж влизал в кабината за гласуване и гледал какъв е вота на хората

Няколко сигнали и тъжби за нарушаване на изборния развой е получила общинската изборна комисия в Лом, научи организация BulNews. Част от тях са за едно и също нещо, а точно че ръководител на секция в града не си прави работата, а органите на реда отхвърлят всякакво подпомагане за въдворяване на ред в СИК. Първият подобен сигнал е подаден малко след 8.30 часа през днешния ден, като по-късно били получени още няколко сходни.
Другият сигнал е от към час по-късно в същата изборна секция. В него е посочено, че членовете на секцията не си извършват отговорностите, като позволяват представител на партия с „ алена анцунгова фланела” да влиза дружно с гласоподавателите в стаичката за гласоподаване и да ревизира вота на хората.
Работна група от членове на общинската изборна комисия в Лом е направила инспекция на място и е открила, че лицето Тошко Трифонов - прокурист на ГЕРБ, влезнал в спор с член на СИК Жозефина Стаменова. По искане на ръководителя на СИК и със съдействието на защитата същият е изведен от помещението за гласоподаване. В момента на идване на членовете на ОИК същият е бил отвън помещението за гласоподаване, а работата е траяла в спокойна конюнктура.
Нарушителят е предизвестен за отговорността, а съгласно ОИК-Лом не е открито нарушаване на изборния кодекс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР