Няколко руски банки заявиха в неделя, че скоро ще започнат

...
Няколко руски банки заявиха в неделя, че скоро ще започнат
Коментари Харесай

Руски банки преминават към китайски кредитни и дебитни карти

Няколко съветски банки обявиха в неделя, че скоро ще стартират да издават карти, употребявайки системата на китайския картов оператор UnionPay, съчетана с съветската мрежа Mir, откакто Visa и MasterCard обявиха, че стопират интервенциите си в Русия, съобщи Ройтерс.

Съобщения по отношение на прекосяването към UnionPay в неделя пристигнаха от Сбербанк - най-големият заемодател в Русия, както и от Alfa Bank и Tinkoff.

Две седмици преди началото на съветската инвазия в Украйна една от най-големите банки в Русия – Совкомбанк, подписа съглашение с китайския картов оператор UnionPay, чиято платежна система е световна и съставлява опция на американските Visa и MasterCard. Те от своя страна оповестиха, че стопират да работят с Русия.

UnionPay International си партнира с повече от 2500 институции по целия свят, като обезпечава приемане на карти в 180 страни и райони по света. Картите UnionPay поддържат и безконтактния способ на заплащане QuickPass, който разрешава на клиентите елементарно и несъмнено да заплащат за покупки в съвсем всеки търговец в Русия.

През 2015 година UnionPay изпревари Visa и MasterCard по обща стойност на осъществените платежни преводи и се трансформира в най-голямата организация за обработка на заплащания с карти (дебитни и кредитни карти взети заедно) в света. Само 0.5% от този размер на заплащанията обаче е отвън Китай. UnionPay предлага също услуги за мобилни и онлайн заплащания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР