Няколко прости правила могат да спасят човешки живот на пътя

...
Няколко прости правила могат да спасят човешки живот на пътя
Коментари Харесай

Съветите на експертите: Как да реагираме в капан на пътя?

Няколко елементарни правила могат да спасят човешки живот на пътя в рисковото зимно време. Не тръгвайте на път, без в багажника си да имате кабели, лопатка, фенерче, вериги, одеяло.

Използвайте първокласните пътища, те се почистват с приоритет. И в никакъв случай не подценявайте ситуацията, колкото и пристъпен да е автомобилът ви, поучава спортният водач Румен Дунев.

„ Шофьори, самоуверени в своите коли и опциите си, стават най-големите жертви на снежните капани”, уточни той.

Използвайте предавките, с цел да намалите скоростта, а не внезапно натискане на спирачките.

--> Освен това, когато управлявате автомобил в такова време забравете за маневри с внезапно придвижване на кормилото, което внезапно покачва рисковете от произшествия.

При помощ на изпаднали в неволя наложително свалете мокрите облекла на потърпевшия и го вкарайте на изсъхнало място, изяснява ни шефът на незабавното поделение в Александровска болница.

„ По-добре гол и затрупан с едно нормално одеяло, в сравнение с да остане с мокрите дрехи”, безапелационен е Николай Хубанов.

Ако автомобилът ви затъне в снега, не подценявайте и спомагателната сигнализация.

В случай на сходна обстановка от полицията поучават да откъснете парче ослепителен плат или сигналната си жилетка, която да закачите на антената на автомобила или на страничното огледало.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР