Няколко мощни експлозии и стрелба с огнестрелно оръжие бяха чути

...
Няколко мощни експлозии и стрелба с огнестрелно оръжие бяха чути
Коментари Харесай

Нападение срещу вътрешното министерство в Кабул

Няколко мощни детонации и пукотевица с огнестрелно оръжие бяха чути в сряда в Кабул в зоната към афганистанското министерство на вътрешните работи, съобщи Асошиейтед прес.

Заместник-говорителят на министерството Насрат Рахими удостовери, че се прави нахлуване, само че не даде повече детайлности.

Малко по-късно полицейски началник заяви, че въоръжената офанзива против министерството на вътрешните работи в Кабул е завършило и всички нападатели са убити.

" Нападателите бяха убити и интервенциите по пречистване не престават, с цел да е несъмнено, че няма терористи " в периметъра, разясни за Франс прес източник от службите за сигурност.

Талибаните и локалният клон на групировката " Ислямска страна " направиха серия от набези през последните месеци в Кабул, убивайки стотици хора.

Камикадзета нападнаха през днешния ден полицейско ръководство в източната провинция Логар и убиха най-малко трима служители на реда. Още четирима служители на реда и осем цивилни, в това число две деца, бяха ранени, заяви представител на началника на полицията в провинцията.

Той сподели, че нападателите са взривили кола бомба на входа на полицейската централа, след което три камикадзета са пробвали да влязат, само че са били убити от силите за сигурност. За офанзивата поеха отговорност талибаните.

Над 50 командири на талибаните, събрали се на среща в провинция Хелманд, бяха убити при артилерийски обстрел, сподели през днешния ден представителят на американските сили в Афганистан полковник Мартин О'Донъл, представен от Ройтерс.

Талибаните нарекоха тази информация " агитация " и споделиха, че при офанзивата са били убити петима цивилни и ранени трима.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР