Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме информирани, че

...
Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме информирани, че
Коментари Харесай

ГЕРБ искат отговор кой е виновен за дефицита, Василев ги изненадал с новия дълг

" Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме осведомени, че държавното управление се готви за нови заеми, най-малко аз ". Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на новината, обявена ден по-рано от финансовия министър Асен Василев, че кабинетът се готви за нов дълг до края на годината. От Търговище Борисов изиска да знае за какво Василев не споделя кои държавни управления са отговорни за по-ниската събираемост от Данък добавена стойност.

" Обръщам се към моя съдружник Кирил Петков тъй като съм бил подозрителен - от 3 година не сме в ръководството, не сме имали началник на Национална агенция за приходите, финансов министър. Някои са отговорни за това състояние на бюджета. Шегите и закачките кое е шлагер са хубави, в предизборна акция сме. Но за какво не показват отговорните за това? Защо сътрудниците от Демократична България не го разясняват ", попита той сътрудниците си от ръководещото болшинство ден, откакто съпредседателят на Политическа партия Петков разгласи, че ГЕРБ няма по какъв начин да ги строят пред стаята си.

" Няма значение пред коя стая ще се строяваме, не се ли строим дружно, влизаме в дългова серпантина, не могат да се вземат тежки решения, забравяме за Шенген и всичко останало. Не е значимо къде, по-важно е под един байрак да се строим, в името на България ", настоя водачът на ГЕРБ. " С възходящия Коронавирус, с недостига, нищо хубаво няма да се случи. Ако сме единни като нация най-малко може да минем по-леко ", добави Борисов.

Теменужка Петкова, която е част от бюджетната комисия в Народното събрание изясни, че през вчерашния ден е научила от медиите, че Василев има намерение да тегли нов дълг. " Сметката ще я платим всички ние ", предизвести тя. " Една от аргументите, въпреки да не се споделя истината, е че има несъблюдение на приходите, и то от Данък добавена стойност на организация " Митници ", съобщи тя. Според нея при ръководството на Борисов и ГЕРБ бюджетът постоянно е бил на остатък и е имало и за път и за инфраструктурни планове. " Всичко, което се направи, бе с помощта на рационалната фискална политика, която нашите държавни управления водеха. А в този момент влизахме от дълг в дълг. Не е ясно какъв ще е размерът и чакаме да забележим с какъв брой още ще задлъжнеем ", ядоса се Петкова. Тя изиска прецизен отговор кой е отговорен бюджетът да е на недостиг, въпреки и 3%.

" Оказа се неистина, че при нашето държавно управление се е крало. Тия медийни клишета, ч сме крали по 8-10 милиарда на година, къде са в бюджета? " попита водачът на ГЕРБ. И изясни - недостиг значи като си бръкнеш в джоба, да нямаш пари. " А в случай че в другия има 3 лева, си ги взел от комшията и би трябвало да ги върнеш - това е недостиг ", изясни Бойко Борисов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР