Няколко хиляди лева поискаха лекари в Пловдив за операцията на

...
Няколко хиляди лева поискаха лекари в Пловдив за операцията на
Коментари Харесай

Поискаха няколко хиляди лева за операция на затиснатия от дърво мъж, съпругата му ще съди общината

Няколко хиляди лв. желаеха лекари в Пловдив за интервенцията на мъжа, който във вторник беше ударен от паднало дърво в града.

67-годишният мъж е настанен в клиниката по ортопедия на УМБАЛ „ Свети Георги ”. Мъжът е претърпял няколко интервенции, откакто е бил със строшен на няколко места десен крайник и счупена лява тазобедрена става. От болничното заведение отхвърлиха да са му желали пари на ръка. Сумата е била платена на каса по законовия ред и тя е за консумативи, които НЗОК не поема, предава Нова тв.

4470 лв.. Точно толкоз е платила на болничното заведение брачната половинка на потърпевшия мъж, с цел да бъде опериран по неотложност, откакто дърво се стовари върху него. Сумата, поискана от лекарите, шокирала Мариана Генчева.

„ Обадиха ми се, с цел да нося пари. Аз не чаках, че толкоз доста пари ще желаят ”, описа Генчева.

Едната фактура от 1800 лв. е за поставяна на гвоздей в тазобедрената става, а другата от 2670 е за винтове и други консумативи за долната част на крайници.

„ Моят мъж взима пенсия 610, а аз взимам 700 лв. заплата ”, описа Генчева.

Взела парите назаем.

„ Просто желаех назаем от един човек, който е материално добре. Той персонално ми услужи и аз в този момент би трябвало да ги връщам ”, споделя Мариана Генчева.

От болничното заведение обясниха, че това са консумативи, които Здравната каса не поема, пациентът самичък би трябвало да заплати при интервенцията.

50-годишното дърво, което се стовари върху мъжа е било евентуално рисково, настояват хората в квартала и упрекнах в безучастие общината.

„ То е изгнило, то е доста остаряло, изгнило дърво. Даже от комшиите чух, че имало тъжба до „ Паркове и градини ” да се маха дървото ”, описа съседът Илия Христов.

От общината отхвърлиха при тях да е постъпвал подобен сигнал.

„ Една от аргументите, която забелязахме, е заболяване в кореновата система. Нямаме нито подадени сигнали, нито публикуван заповед от районния кмет за положението на това дърво. Ние работим единствено със заповеди. Нямаме право да вървим да режем безсистемно дървета, без да получим заповеди от районните кметове ”, сподели Веселин Козарев, шеф на Оперативна програма „ Градини и паркове “- Пловдив.

Съпругата на потърпевшия мъж е гневна и упорства отговорните да бъдат осъдени.

„ Ще осъждам общината. Те са отговорни. Те би трябвало да изсекат всичките дървета, които са остарели. Просто да ги махнат, с цел да не може да падат ”, съобщи Мариана Генчева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР