Ръст на дамите с онкозаболявания, сочи статистиката в България. За

...
Ръст на дамите с онкозаболявания, сочи статистиката в България. За
Коментари Харесай

Стряскаща статистика: Расте броя на жените с онкозаболяване

Ръст на дамите с онкозаболявания, сочи статистиката в България. За предходната година с рак на гърдата са диагностицирани 4000 дами, като техния брой през 2017 година е бил 3600, заяви доктор Моника Занева от " Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ ООД, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Нужна е национална скринингова стратегия, изясни доктор Занева.

Здравното заведение, " Жените в онкологията “ – България и Inner Wheel клуб Варна организирахо през днешния ден втора осведомителна среща на тематика: " Как да поддържаме здравето и хубостта си по време на химиотерапия и лъчетерапия “.

Специалният посетител на събитието ще бъде госпожа Ивалина Радева – българка, живееща в Германия, която от месеци подарява гратис артикули от своя бранд Teya Naturkosmetik на единственото в България " Училище за грим “ за онкоболни дами.  Вече 5 години то е част от психо-социалната поддръжка, която СБАЛОЗ – Варна оказва на своите пациенти. Г-жа Радева, която от 2016 година живее в Германия със брачна половинка и трите си деца, изнесе къса презентация на тематика: " Грижа на кожата по време на лъчетерапия и химиотерапия с продуктите на Teya Naturkosmetik “. Брандът е основан от нея и всеки артикул – от съставките до опаковката, минава през ръцете й. Козметиката е натурална и сертифицирана като такава в Германия. Всяка от дамите с диагноза получи безвъзмездна заготовка на серум и крем, извънредно подобаващи за суха кожа по време и след химиотерапия.

И на това второ издание на осведомителните срещи сдружението " Жените в онкологията “ – България даде безвъзмездни перуки за дамите, диагностицирани с онкологично заболяване. Дамите, които участваха през днешния ден на събитието във Варна, получиха способен съвет от експерт, с цел да могат да изберат най-подходящата перука за себе си.

Медицинският козметик Елена Банкова, която също е част от " Училището за грим “, показа една доста сензитивна и потребна за дамите в развой и след химиотерапия тематика – “Техника за трайно възобновяване на веждите посредством способ на международен бранд. "

Дамата, която сътвори и към този момент 5 години изцяло безплатно гримира и преподава в " Училище за грим “ - Илияна Начкова, приказва за “Ролята на грима в всекидневието на дамата. ".

Психологът Гергана Иванова изясни, че пациентите, диагностицирани с онкозаболяване, не би трябвало да се отчайват. Силата на духа прави чудеса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР