Няколко хиляди души протестираха вчера на авеню Паулиста в Сао

...
Няколко хиляди души протестираха вчера на авеню Паулиста в Сао
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу пускането от затвора на Лула да Силва

Няколко хиляди души стачкуваха през вчерашния ден на авеню Паулиста в Сао Пауло против решението на Върховния съд да освободи от пандиза наказания за корупция някогашен бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Подобни митинги бяха проведени в над 70 града по апел на организацията Vem Pra Rua ( " Излез на улицата " ), която бе доста дейна през 2016 година в митингите, довели до отстраняването на левият президент Дилма Русеф, показва Агенция Франс Прес.

Скандирайки " Лула е апаш ", протестиращите в Сао Пауло опазиха министъра на правораздаването Сержио Моро, който беше съдията, пратил Лула в пандиза. За последователите си той въплъщава битката против корупцията в границите на акцията " Автомивка ". " Имаме доверие на Моро ", гласеше един от плакатите на британски, на който някогашният арбитър беше изобразен като супергерой, а високоговорители, инсталирани на камион, провъзгласяваха: " Ние сме във война против политическата система на безотговорност. "

Лула излезе от пандиза, откакто излежа 19 месеца, по силата на решение на Върховния съд, забраняващо лишаването от независимост, до момента в който не бъдат изчерпани всички благоприятни условия за обжалване. Тази наредба ще повлече проверка на присъдите на близо 5000 пандизчии, множеството от десницата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР