Няколко града в Украйна бяха подложени на нови руски ракетни

...
Няколко града в Украйна бяха подложени на нови руски ракетни
Коментари Харесай

Нови руски ракетни нападения над няколко града в Украйна


Няколко града в Украйна бяха подложени на нови съветски ракетни набези. Не се оповестява за жертви. Поразена е обаче била сериозна инфраструктура и са вероятни спирания на електрозахранването и водоподаването в някои градове. Девететажен жилищен блок в източния град Днипро е бил ударен от съветска ракета, елементи от него са се срутили изцяло и има хора под отломките, заяви Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски. Спасени са били 15 души, от които минимум 10 са ранени, в това число две деца. 

Освен в Киев, и в Харков на изток и в Лвов на запад също е била изумена сериозна инфраструктура. Поне два пъти през днешния ден в разнообразни области бяха включени сирените за въздушна опасност. Съобщава се и за набези в Запорожка област. 

Руска ракета е паднала в жилищен регион наоколо до столицата Киев. На фрагменти на организация " Ройтерс " се вижда голям кратер и развалени прозорци и покриви на частни къщи в обитаемо място на 30 километра от столицата. Противоречиви са информациите за Соледар – откакто през вчерашния ден Русия разгласи, че го е превзела, през днешния ден регионалният шеф Павло Кириленко съобщи по националната телевизия, че той е под контрола на украинските военни. Вътрешният министър на Молдова заяви, че парчета от ракети са паднали в северната част на страната. На този декор Ибрахим Калън – представител на турския президент, съобщи, че нито Москва, нито Киев имат нужното военно превъзходство, с цел да " завоюват войната ". 

Югоизточната ни съседка е в ролята на посредник сред Русия и Украйна и по думите на Калън " Русия желае да бъде уважавана на интернационалната сцена и да избегне наличието на НАТО в задния си двор ". Той добави, че Украйна няма да се причисли към Алианса, само че има потребност от задоволително безапелационни гаранции за сигурност от страна на Русия. Междувременно, в телефонен диалог със Зеленски английският министър председател Риши Сунак е обрисувал пред него проектите на Лондон да изпрати бойни танкове и артилерийски оръдия в Украйна.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР