Няколко големи китайски банки са въвели ограничения в операциите със

...
Няколко големи китайски банки са въвели ограничения в операциите със
Коментари Харесай

Китай въведе ограничения във финансовите си отношения със Северна Корея

Няколко огромни китайски банки са въвели ограничавания в интервенциите със сметки на севернокорейски жители, а износът на Китай на нефторподукти за КНДР е намалял със 75% май-юли, заяви японската организация Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

По нейни данни новите ограничения са въведени в клоновете на Китайската банка, Китайската селскостопанска банка и Китайската строителна банка. Самите сметки не са замразени, само че от тях може само да се теглят пари. Освен това в посочените банки северенокорейски жители към този момент нямат право да си откриват сметки.

Ограничения последователно се вкарват и в банките в североизточната китайска провинция Ляонин, граничеща със Северна Корея. Според Киодо задачата на тези ограничения е да оказват помощ на китайските компании и юридически лица, за които има изказвания, че сътрудничат с Пхенян, да не попадат под глобите на Съединени американски щати и други страни.

Киодо оповестява също, че от май до юли Китай е доставил на КНДР 19 700 тона бензин и други нефтопродукти, което е със 75% по-малко за същия интервал на предходната година, Износът на недопечен нефт обаче остава на предходното ниво - от 300 000 до 500 000 т на година. Севернокорейски представител е декларирал пред Киодо, че това не е повлияло на обстановката в КНДР, само че управляващите били почнали да приканват жителите да употребяват колела и публичния превоз.

Експерти на Организация на обединените нации оповестиха в собствен отчет, че Пхенян е изнесъл нелегално въглища, желязо и други артикули за най-малко 270 милиона $ в Китай и други страни, в това число Индия, Малайзия и Шри Ланка в нарушаване на интернационалните наказания. Това е ставало за шестте месеца до август тази година, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР