Няколко европейски държави обявиха нови ограничителни мерки срещу разпространението на

...
Няколко европейски държави обявиха нови ограничителни мерки срещу разпространението на
Коментари Харесай

Втора COVID вълна в Европа? Няколко държави затягат мерките

Няколко европейски страни оповестиха нови ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид след внезапното повишаване на новозаразените в последните дни. 

Испания вкарва строги карантинни мерки  в шест квартала на Мадрид и 7 огромни околни градове в страната поради втората вълна на ковид. Частичната карантина в Мадрид и седем огромни околни градове значи, че от понеделник жителите там ще могат да влизат или да излизат от своя регион единствено с цел да отидат на работа, на доктор, на учебно заведение или по призовка, заяви районният водач Исабел Айусо, представен от интернационалните организации. Подобни ограничавания ще бъдат въведени и на туристическия испански остров Майорка. Хората ще могат да се движат в рамките на своя регион, само че парковете ще бъдат затворени, не разрешава се събирането на повече от шест души, публичните здания, магазините, кафенетата и заведенията за хранене могат да одобряват хора единствено до половината от потенциала си.
Засегнатите региони са надхвърлили рисковата граница от 1000 инфектирани на 100 000 поданици за 14-дневен интервал. За Европа като цяло тази цифра е единствено 76. Айусо назова този индикатор " доста неприятен " и акцентира, че управляващите са били принудени да подхващат фрапантните ограничения. " Трябва да избегнем тотална карантина, да избегнем икономическа злополука ", изясни тя.

Британското държавно управление обмисля отново национална карантина поради втората вълна на епидемията от ковид, стана ясно от изявление на Борис Джонсън. Той акцентира, че не желае въвеждането на нова общонационална карантина, само че позволи, че това може да се окаже неизбежно, тъй като страната е изправена пред неизбежна втора вълна на болестта с Ковид-19, съобщи Ройтерс. Местни медии оповестяват, че през вчерашния ден английските министри са обсъждали втора национална карантина, откакто броят на новозаразените съвсем се удвои, достигайки 6000 дневно. Увеличава се и броят на постъпващите в болница, изключително в Северна Англия и Лондон. Това вещае втора вълна на болестта, сподели министър председателят пред кореспонденти.От през вчерашния ден 2 милиона души в Североизточна Англия нямат право да споделят с никой отвън семейството им. 

Гърция не разрешава за две седмици концертите и кинопрожекциите в Атина, както и обществените събирания на повече от 9 души поради ковид. Допълнителните ограничаващи ограничения ще влязат в действие от понеделник. 

Заради внезапния скок на броя на инфектирани в Турция , президентът Ердоган предизвестява за допустимо връщане към някои строги ограничения за карантина, каквито бяха въведени в страната в пиковите интервали на епидемията през месец май. 

Новите случаи на ковид във Франция са 13 000 за последното денонощие, а държавното управление се пробва да обезпечи задоволително проби. В Ница беше неразрешено събирането на повече от 10 души на плажове, паркове и публични места. 

От през вчерашния ден 2 милиона души в Североизточна Англия нямат право да споделят с никой отвън семейството им. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР