Няколко европейски държави, между които Германия, Франция, Италия и Великобритания,

...
Няколко европейски държави, между които Германия, Франция, Италия и Великобритания,
Коментари Харесай

СЗО: Няколко европейски държави твърде брутално отмениха ограниченията си заради КОВИД-19

Няколко европейски страни, сред които Германия, Франция, Италия и Англия, са отменили прекомерно " брутално " рестриктивните мерки си поради Covid и в този момент се следи повишаване на случаите, което евентуално се дължи на по-предаваемия вид BA2, съобщи Световната здравна организация.

Директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге съобщи на конференция в Молдова, че е " оптимист, само че остава внимателен " за развиването на пандемията в Европа.

Several European countries, including Germany, France, Italy and Britain, lifted their Covid curbs too " brutally " and are now seeing a rise in cases likely due to the more transmissible BA2 variant, the World Health Organization said Tuesday.
— Strawberry NG News (@StrawberryNG)

Covid се разраства в 18 от 53-те страни в европейския район на СЗО, сподели той.

" Страните, в които следим изключително нарастване, са Обединеното кралство, Ирландия, Гърция, Кипър, Франция, Италия и Германия ".

Той съобщи, че главната причина за нарастването евентуално е разновидността BA2, който е по-преносим, само че не и по-опасен от другите разновидности. Но също така " тези страни анулират брутално рестриктивните мерки ", сподели той.

Според базата данни на СЗО броят на новите случаи на Covid в Европа е понижен внезапно след пика в края на януари, само че от началото на март още веднъж се усилва. През последните седем дни в европейския район на СЗО са регистрирани повече от 5,1 милиона нови случая и 12 496 смъртни случая. С това броят на случаите от началото на пандемията доближи съвсем 194,4 милиона, а броят на смъртните случаи - над 1,92 милиона.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР