Няколко души са ранени, след като мигранти, поискали да пресекат

...
Няколко души са ранени, след като мигранти, поискали да пресекат
Коментари Харесай

Сблъсъци на хърватско-босненската граница

Няколко души са ранени, откакто мигранти, поискали да пресекат северозападната граница на Босна и Херцеговина, хвърляха камъни по хърватската полиция, която отговори с потребление на сълзотворен газ и палки, с цел да ги изтласка.

Това заяви фоторепортер на " Ройтерс ", който е бил на място.

Стотици мигранти пробиха кордон на босненската полиция по-рано през днешния ден и блокираха граничния пункт Maljevac. Те се надяваха да окажат напън върху прилежаща Хърватия да отвори границата и да ги пусне да се придвижат на север, оповестиха босненските управляващи.

Докато мигрантите бяха блокирани на граничния пункт от страната на Босна, хърватската полиция издигна ограда, с цел да блокира напредването им и образува кордон. Осем полицейски вана също бяха употребявани като обсада, а хеликоптер кръжеше над тях.

Някои от мигрантите хвърляха камъни и влязоха в конфликт с полицията, която употребява сълзотворен газ и гумени палки. Една жена е с пострадвания по главата, откарана е в болница, различен мигрант е потърпевш, разгласи фоторепортерът.

Сред мигрантите е имало фамилии с дребни деца. Те са прекарали две нощи навън до границата, надявайки се да бъдат пуснати в Хърватия.

Днес те разположиха палатки и спални чували на пътя, който е затворен за трафик.

Хърватската полиция съобщи, че няма да разреши незаконно навлизане в страната и отхвърли клюки, че ще отвори границата.

Около 16 000 бежанци и мигранти, множеството от Афганистан, Пакистан, Иран и Мароко, са минали през Босна през тази година на път към страни от Европейски Съюз. Около 5000 са блокирани в Босна до границата с Хърватия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР