Няколко дни след ареста на двама заподозрени руски диверсанти германските

...
Няколко дни след ареста на двама заподозрени руски диверсанти германските
Коментари Харесай

Германия арестува шпиони на Китай

Няколко дни след ареста на двама обвинени съветски диверсанти немските управляващи арестуваха тази заран още трима души по съмнение в шпионаж. Този път става въпрос за Китай.

Арестите са осъществени в понеделник в Бад Хомбург в Хесен и в Дюселдорф. Федералният прокурор Йенс Ромел упрекна двама мъже и една жена, че са се правили " агентурна активност " в интерес на Китай. Твърди се, че те са основали фиктивно сдружение и са възнамерявали да си сътрудничат научно с немски университети, с цел да получат значима военна информация и да я предадат на Китай.

По-конкретно се твърди, че основният обвинен Томас Р. е правил тези действия дружно с една фамилна двойка от Дюселдорф. Според проверяващите на назад във времето е стоял сътрудник на китайското Министерство на държавната сигурност. Твърди се, че тримата души са знаели, че работят за китайската държавна сигурност. Партньорите им за съдействие в немските университети обаче явно не са знаели за това.
Шпионажът е най-голямата опасност за стопанската система
Според проверяващите към този момент е било осъществено съдействие с механически университет в Източна Германия и се подготвяли спомагателни планове. Твърди се също, че сензитивна информация към този момент е била предадена на Китай - в това число информация за високопроизводителен мотор, подобаващ за бойни кораби. Освен това се твърди, че е осъществена доставка на по този начин наречените артикули с " двойна приложимост ", които могат да се употребяват както за цивилен, по този начин и за военни цели и попадат в обсега на Закона за външната търговия и заплащанията.

Шпионажът от страна на Китай за приемане на стопански преимущества, само че също по този начин и на военните секрети служби, се смята за една от най-големите закани за немската стопанска система и университети. Интересното в сегашния случай е, че не се твърди, че опитът за шпионаж е осъществен непосредствено от китайците, а че явно посредством обвинения е вкарано подставено лице. Днес и на следващия ден двамата мъже и дамата ще бъдат изправени пред съдия-следовател във Федералния съд, който ще реши дали да ги задържи под стража.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР