Няколко дни преди президентските избори в Русия, за които е

...
Няколко дни преди президентските избори в Русия, за които е
Коментари Харесай

Дни преди изборите Путин разказа за решението за щурм на театъра на `Дубровка`

Няколко дни преди президентските избори в Русия, за които е съвсем несъмнено, че ще бъдат извоювани от Владимир Путин, беше оповестен още един документален филм за Путин, този път на представителя на предизборния щаб на Путин Андрей Кондрашов. 

Филмът е озаглавен " Путин " и включва изявление с президента. Сред тематиките, които Путин визира, са животът му, откакто кметът на Санкт Петербург Анатолий Собчак губи изборите за кмет през 1996 година и за решението през 2002 година да се щурмува театъра на " Дубровка ", където терористи държаха за заложници феновете на мюзикъла " Норд-Ост ".

Във филма той изяснява, че мислел да става таксиметров водач след загубата на Собчак - Путин е началник на предизборния щаб на Собчак за изборите, бащата на един от съперниците на Путин за актуалните избори - Ксения Собчак.

" Даже си мислех какво да върша - може би да стана таксиметров водач? Не се майтапя. С две дребни деца. Затова, когато ми предложиха да отпътува за Москва и да се заема с юридическите каузи на президента, се съгласих и отпътувах ", споделя Путин във кино лентата. 

В изявлението Путин изяснява и по какъв начин е взел решението за взлом на театъра на " Дубровка ", където терористи бяха взели за заложници над 900 фенове. При интервенцията загинаха 130 души, от които 10 деца, като всички без двама починаха от потребления от спецчастите химически сътрудник.

" Разбира се, тук нямаше различен вид. Никой не можеше да вземе това решение с изключение на мен. Убеден съм, че в случай че не бяхме създали нищо, жертвите щяха да са доста повече ", съобщи Путин. 

По думите му терористите желали с рейс да стигнат до Червения площад, където да стартират да разстрелват заложници и да изхвърлят телата им на улицата. 

" Разбира се, не можехме да допуснем това ", разяснява Путин. 

За щурма споделя и тогавашния шеф на ФСБ Николай Патрушев. Според него в границите на интервенцията е издирван метод никой да не пострада. 

" Мислехме, че сме намерили подобен метод, работехме денонощно с учени, преглеждахме опциите, опитите с газ, осланяхме се на резултатите им от опитите ", изяснява Патрушев. 

След края на изявлението пък Путин обяснил, че откакто дал заповедта за взлом, в отишъл в параклиса в Кремъл и за първи път в живота си паднал на колене пред иконите да се моли. 

Това е вторият документален филм за Владимир Путин от последните 10 дни. Първият беше озаглавен " Миропорядок 2018 ". 

Изборите за президент на Русия ще се проведат на 18 март. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР