Няколко чеченски правозащитни организации и блогъри съобщават че са получили

...
Няколко чеченски правозащитни организации и блогъри съобщават че са получили
Коментари Харесай

Кадиров отвлича чеченци, за да ги праща на фронта в Украйна

Няколко чеченски правозащитни организации и блогъри оповестяват че са получили многочислени недоволства от чеченски жители, които са били отвлечени, с цел да бъдат изпратени като „ доброволци “ във войната против Украйна. Според тях отвлечените са принудени да подпишат контракт под опасността да прекарат несигурно време в „ тайните “ затвори на чеченския водач Рамзан Кадиров.

„ Тези хора и фамилиите им са заплашвани и принуждавани да подпишат документите, макар че изрично не желаят да водят война. Нещо повече, при положение на пострадване или гибел в контрактите е заложено извънредно малко обезщетение “, изяснява източник от правозащитната асоциация „ Вайфонд “.

От организацията означават, че става дума за десетки хора: „ Пишат с огромно съмнение, анонимно, пробват се по всевъзможен метод да не се легитимират, трият кореспонденцията. Има хора, които познаваме персонално, които също са се сблъскали с този проблем “.

Представителят на сдружението прецизира, че измежду принудените да стават „ доброволци “ има хора с увреждания, както и такива, които нямат нищо общо с държавни или правоохранителни органи. Има и държавни чиновници, които са били длъжни да подпишат заявление за „ доброволци “, само че към този момент не се биват изпращани на фронта, а се държат в ресурс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР