Някои от вас може дори и да не предполагат, но

...
Някои от вас може дори и да не предполагат, но
Коментари Харесай

Ето това е правилният начин за съхранение на МЕД

Някои от вас може даже и да не допускат, само че истината е че качествата на меда са директно обвързани с температурата, при която този артикул бива съхраняван. Около 10° С е оптималната температура, която да осигурите на скъпия артикул. Възможно е, в случай че съдът не е добре затворен и температурата е по –висока, да се сътвори причина за вкисване.
Какво още би трябвало да знаем за вярното запазване на меда?
Препоръчително е, в случай че съхранявате този артикул в буркани, да подберете такива, чието стъкло е мрачно на цвят. В случай, че не разполагате с сходни съдове, може да пробвате да увиете бурканите в хартия. По този метод спомагате за увеличение на благотворните свойства на хранителния артикул.
Всички потребни свойства на меда и нещата, за които ви оказва помощ
За никого не е загадка, че медът е необикновено потребен за здравео, само че според от типа си, неговият резултат може да е още по-добър. Ето...
Прочети повече
Друга значима специфичност, обвързвана със съхранението на меда, е това дали е зрял или не. Ако е зрял, се резервира доста по-добре. Не е добра концепция обаче да го държите в едно и също помещение, дружно с риба, кисело зеле, газ или други химикали с остра миризма. Не е изключено пчелният артикул да попие от миризмите и да му се утежни качеството.
Как се употребява мед?
Знаете ли, че не е целесъобразно децата да употребяват меда непосредствено от лъжицата, тъй като това може да провокира раздразнение на стомашната лигавица. За предпочитане е да се комбинира с филия самун или с него да подсладим чаша мляко или друга напитка.

Не е желателно меда да се разтваря в гореща течност, най-добре да е хладка. Имайте поради, че една супена лъжица мед е задоволителна за разтваряне в 100 мл течност.
Рецепта за домашна медена торта
Тази рецепта е много известна и несъмнено сте срещали нейни вариации. В тази публикация ще се опитаме да дадем собствен прочит на рецептата за к...
Прочети повече
Ако желаете да извлечете най-много изгодите от този скъп артикул, най-добре би било да го консумирате час преди хранене или 3 часа по-късно. Около 100 грама мед е оптималната дневна доза, разграничена на 3.

Яжте мед, само че не забравяйте по какъв начин е вярно да го съхранявате!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР