Някои от най-големите звезди на България взимат пенсии, които със

...
Някои от най-големите звезди на България взимат пенсии, които със
Коментари Харесай

Първата любов на Лили Иванова с по-висока пенсия от нея

Някои от най-големите звезди на България взимат пенсии, които сигурно ще изумят доста от вас.

Точно 352 лева пенсия би трябвало да получава една от примите на естрадата у нас - Маргарита Хранова . Тя няколко пъти кандидатства за премията за заслуги, само че не получава утвърждение.

200 лева е пенсията на актрисата Катерина Евро , разкри самата тя. На първи септември тя навърши 65 години, а когато решила да си направи информация в Национален осигурителен институт се оказало че има единствено 12 от изискуемите за дами 34 години трудов стаж.

Колежката ѝ Латинка Петрова взима 300 лева за своите над 300 функции в киното и театъра. 550 лева е пенсията на Антон Радичев , който стартира своя 48-и сезон в Народния спектакъл. Дъщерята на Стоянка Мутафова - Муки се разписват против 352 лева месечно поради възрастта ѝ (70) години 18 години трудов стаж, плюс сумите, които е плащала към хазната като % от авторските права на книгите ѝ, написа „ Телеграф “.

Първият формален ухажор на Лили Иванова, който тя си хваща по време на брак номер 3 с Янчо Таков - Личо Стоунса, взима двойно по-голяма пенсия от нея.

„ За 10 години шведите ми дадоха 1200 евро пенсия, а като ме извикаха в Национален осигурителен институт. се оказа, че ще взимам 40 лева Теглих им една майна и треснах вратата “, споделя през днешния ден 73-годишния Илия Караянев.

Здравко Радоев , който пръв стартира да шлифова диаманта, наименуван Лили Иванова няма нито един лев пенсия, тъй като архивите и на „ Концертна дирекция “ са изгорели. За 80-годишнината на Лили Иванова през 2019 година министерският съвет е дал своя вот от специфичните пенсии за заслуги 700 лева. Това можеше да стане десетилетие по-рано, само че тогавашният министър на финансите откри, че примата има неплатени налози за половин милион лв..

Тогава в листата влиза името на Андрей Дреников , само че на него са му присъдили 200 лева по-малко пенсия от тази на Лили Иванова. Документите на примата също са изгорели. Когато се пенсионира на 65 години страната ѝ дава 115 лева Към днешна дата сумата е обновена и дружно с пенсия за заслуги звездата прибира към хилядарка.

Същата сума месечно взима и колежката ѝ Йорданка Христова .

Стефка Берова следващата година става на 80 и не смее да се похвали с нарастването на пенсията пред сътрудници, тъй като сумата, която получава не ѝ стига даже да си купува медикаментите за месеца, които приема. Доскоро пенсия ѝ възлизаше на позорните 215 лева, които ѝ присъждат поради неуместната обстановка с изгорелите документи на „ Концертна дирекция “.

Бившият ѝ брачен партньор Йордан Марчинков ще получава по 350 лв. в продължение на три години от парите отпуснати от Министерството на културата.

Христо Кидиков е с пенсия 300 лева Силвия Кацарова също получава 300 лева

" Аз съм към този момент съм пенсионерка и получавам 300 лева, колкото получава един готвач или чистач. Питам това почтено ли е? “

Васил Найденов взима една от най-големите пениси в музикалната колегия. В началото на годината го утвърдиха за 700 лева, които ще получава за заслуги. Междувременно документи по пенсионирането му са подготвени и по този начин Кеца прибавя още 500 лева месечно към сметката си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР