Някои от 40-те строителни работници, блокирани в срутил се пътен

...
Някои от 40-те строителни работници, блокирани в срутил се пътен
Коментари Харесай

Някои от 40-те работници, блокирани при срутването на тунел в Индия, са болни, тъй като отломки и проблеми забавят спасяването

Някои от 40-те строителни служащи, блокирани в срутил се пътен тунел за четвърти ден бяха заболели, защото падащи парчета и механически проблеми забавиха работата по освобождението им

От BISWAJEET BANERJEE Associated Press, 14 ноември 2023 година, 23:10 ч.

LUCKNOW, Индия -- Някои от 40-те строителни служащи, блокирани в сринат пътен тунел за четвърти ден, са били заболели, защото падащи парчета и механически проблеми забавиха работата по освобождението им, оповестиха в сряда чиновници в Северна Индия.

Предвижда се продупчване на необятни тръби през изкопаните отломки, с цел да се сътвори проход за освобождение на служащите, блокирани от неделя, когато част от строящия се път се срути в планинския щат Утаракханд.

Това е тестване на търпението на роднините и приятелите на арестуваните служащи, събиращи се отвън тунела, които нарастват разочаровани и ядосани от известията, че някои служащи се разболяват.

Магистратът Абхишек Рухела сподели, че някои служащи са изпратили известия, че страдат от тресчица, болки в тялото и раздразнителност. Медикаментите са изпратени по тръби, които са били сложени по-рано, с цел да доставят вода и храна на служащите.

„ Основни хранителни артикули като грам и бадеми се изпращат през същите канали “, сподели Рухела.

Съобщава се също, че двама от служащите имат леки пострадвания от падащите парчета.

Повечето от служащите са служащи мигранти от цяла Индия.

Около 200 души от екипа за оказване на помощ при бедствия употребяват сондажно съоръжение и багери в избавителната интервенция. Стоманени тръби с широчина 2,5 фута (0,76 метра), които дойдоха на обекта във вторник, ще бъдат прокарани през отвор от изкопани боклуци благодарение на хидравлични крикове, с цел да изтеглят безвредно блокираните служащи.

Гаурав Сингх, чиновник на държавното държавно управление, сподели, че избавителната интервенция е била отсрочена заради техническа щета в пробивната машина, само че е конфигурирана нова машина.

Падащи парчета също забавиха началото на сондажите във вторник. „ Това са провокации при сходни избавителни интервенции, само че ние ще ги преодолеем “, сподели Ранджит Синха, чиновник по ръководство на бедствия.

Свлачище в неделя провокира част от 4,5-километровият (2,7 мили) тунел да се срути на към 200 метра (500 фута) от входа. Това е хълмист сектор земя, податлив към свлачища и слягане.

Uttarakhand е планински щат, посипан с хиндуистки храмове, които притеглят доста поклонници и туристи, а строителството на автомагистрали и здания е непрекъснато, с цел да посрещне напора. Тунелът е част от натоварения път Chardham за всевъзможни метеорологични условия, водещ федерален план свързване на разнообразни индуски места за поклонение.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР