Някои медицински случаи звучат наистина нереално. Така например съществува жена,

...
Някои медицински случаи звучат наистина нереално. Така например съществува жена,
Коментари Харесай

Момиче забременява след намушкване в корема след орален секс

Някои медицински случаи звучат в действителност нереално. Така да вземем за пример съществува жена, която плаче с кървави сълзи всякога, когато е в менструация, а един мъж изгубва изцяло чувствителността в десния си крак заради едно в действителност гигантско изпражнение.

Настоящият случай звучи не по-малко невероятно. В него става дума за момиче „ без влагалище “, което прави фелацио на собствен другар. След оралния секс то е намушкано в коремната област, а 278 дни по-късно се връща в болничното заведение, с цел да роди крепко момченце посредством цезарово сечение.

Историята наподобява като градска легенда. Въпреки това тя е разказана в детайли в здравната литература. Случаят, озаглавен „ Орално зачатие. Забременяване чрез разположения покрай средата на тялото стомашно-чревен тракт на пациентка с апластично периферно влагалище “, е оповестено в British Journal of Obstetrics and Gynaecology през септември 1988-ма. Или въпросният автор Даув А. А. Въркуил (който е същински доктор и има голям брой изявления в разнообразни издания, в това число The Lancet) е решил да изложи репутацията си на сериозен риск, пишейки за градска легенда, или казусът в действителност е действителен.

Според медицинския случай едно 15-годишно момиче постъпва в болница след случай с нож, включващ нея и две момчета. Едното е бил сегашният ѝ другар, а другото – някогашният ѝ.

„ Не е ясно кой кого е намушкал, само че и тримата участници в тази дребна война бяха признати с прободни рани – гласи медицинският отчет. – Момичето имаше дребни пострадвания по лявата ръка и една прободна рана в горната част на коремната празнина. “

Момичето е откарано в операционната, където лекарите изследват по-внимателно раните ѝ и откриват две дупки в стомаха, породени от намушкването. „ По време на интервенцията стомахът бе празен, не бе намерено стомашно наличие в коремната празнина. “

10 дни по-късно момичето е изписано. След 287 дни обаче то се връща още веднъж. Този път със стомашни болки. Оказва се, че има контракции и е на път да роди.

След като още веднъж я преглеждат, лекарите откриват, че „ при вулвата няма влагалище, единствено една плитка кожна трапчинка под уретралния медус и сред дребните срамни устни. “ Техническият термин е сляпо влагалище. Лекарите откриват, че дълбочината му е едвам 2 см.

Когато момичето ражда крепко момче чрез цезарово сечение, експертите вземат решение да проучат случая ѝ по-подробно.

„ Пациентката е била изцяло наясно с обстоятелството, че не разполага с влагалище. Ето за какво, след редица разочароващи опити за общоприети полови връзки, тя е почнала орални опити – написа медицинският отчет. – Малко преди да бъде намушкана в коремната област, тя е практикувала фелацио с новия си другар, след което някогашният ѝ ги е заварил. Последвала е борба с ножове. “

Момичето споделя на лекарите, че цикълът в никакъв случай не ѝ е идвал и че не може да повярва, че е бременна, макар че коремът ѝ е продължавал да нараства в границите на 9-те месеца и обратно на изказванията на хората към нея. След случая са направени няколко отчасти сполучливи опита за създаване на влагалище.

Лекарите доближават да заключението, че колкото и да е мъчно за поверие, момичето е заченало чрез оралния секс малко след намушкването.

Как бихме могли да разбираем правдоподобно забременяването? Вероятно „ сперматозоидът е достигнал до репродуктивните органи чрез наранения стомашно-чревен тракт. Известно е, че сперматозоидите не могат да оцелеят дълго в среда с ниско pH, само че също по този начин знаем, че слюнката има високо pH и че един гладен човек не създава киселини при естествени условия. Възможно е пациентката да е забременяла по време на своята първа (или съвсем първа) овулация. В противоположен случай бихме очаквали сгъстената кръв в матката и фалопиевите тръби да затрудни зачеването. Фактът, че синът прилича бащата, изключва едно по-чудотворно зачеване. “

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР