Някои храни могат да се отразят зле на продължителността на

...
Някои храни могат да се отразят зле на продължителността на
Коментари Харесай

Храните, които намаляват живота ни

Някои храни могат да се отразят зле на продължителността на нашия живот, другояче казано – да умрем по-млади, в сравнение с е планувано.

Първи страдат сърцето и храносмилателната система, защото нездравословното хранене води до затлъстяване. Варените артикули притъпяват възприятието, че организмът е заситен, и ни се яде още и още, и без да усетим, качваме още някое килце.

Грубата растителна храна подтиква работата на храносмилателната система. Затова би трябвало да се придържаме към меню, което включва допустимо най-вече сурови плодове и зеленчуци.

Сред най-вредните за здравето артикули са дъвчащите бонбони и близалките, тъй като те съдържат голямо количество захар, изкуствени добавки, оцветители и какви ли още не химии.

На второ място са чипсовете, защото те са просто примес на въглехидрати с мазнини, гарнирани с оцветители и овкусители. За нездравословни се считат и обичаните на всички пържени картофи.

 Газирани питиета

Сладките газирани питиета също не са от най-полезните за здравето – примес от захар, всевъзможни оцветители и газ. Захарта е прекомерно съсредоточена и това е повода, заради която незабавно откакто изпиете една чаша газирано, изпивате още една и още една.

Евтините кренвирши и колбаси, които надали съдържат тъкмо месо, не са потребни за хората, които желаят да живеят по-дълго и да запазят фигурата си. Те съдържат много мазнини, ароматизатори, а някои производители употребяват соеви заместители вместо месо.

Месото е потребно единствено когато е нежно и не е мазно. А мазното, в противен случай, оказва помощ за образуването на неприятен холестерол, което форсира стареенето на тялото и води до пораждане на сърдечно-съдови болести.

Майонезата също се причислява към калорийните артикули, които съдържат много мазнини и въглехидрати, оцветители и всевъзможни други добавки. Прекомерната приложимост на сол смъква кръвното, нарушава салдото на соли в организма и способства за струпване на отрови.

На последно място по ред, само че не и по значение, е алкохолът, който даже в минимални количества пречи на тялото да усвоява пълноценно витамини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР