Някои хора знаят как да заспиват правилно, но по време

...
Някои хора знаят как да заспиват правилно, но по време
Коментари Харесай

Спете спокойно: 3 съвета за възможно най-дълбокия сън

Някои хора знаят по какъв начин да заспиват вярно, само че по време на стрес това умеене може да намалее. Мислите стават прекомерно упорити и даже соматичната рутина не може да успокои дейната умствена активност.
Ако изпаднете в тази обстановка, има три неща, които могат да ви оказват помощ да се отървете от тревожните мисли и да ги замените с по-полезни вътрешни процеси.
1. Говорете истината
Повечето хора не се считат за „ лъжци “, макар че всички ние мамим понякога, под една или друга форма. Признаването на това е първата стъпка към здравословния бездънен сън: говоренето на истината - на себе си и на другите, за себе си и за другите.
Затова се запитайте: кой се появява най-често във вашите мисли? Имате ли някакъв незавършен бизнес с този човек? Страхувате ли се, че ще излезе нещо скрито? Съжалявате ли, че не сте създали нещо в някои от връзките си? Чувствате се изтощени и ви се коства, че не можете да изразите мнението си и да кажете каквото мислите?
2. Успокойте мозъка си
Будността е положението на вашето схващане. Сънят е друго положение. Скоростта на вашата умствена активност е един от факторите, които дефинират положението, в което се намирате.
Йогите назовават ​​тази процедура тратак. Традиционно би трябвало да се прави, до момента в който се гледа пламъкът на свещ или черна точка.  Ето по какъв начин работи:
Сядате на към един метър от тази точка и просто я поглеждате. Поставяте таймер за 10 минути и през цялото това време гледате точката. Не би трябвало да откъсвате взор от нея и не мигайте.
Концепцията на йогите е, че в случай че очите ви не се движат, тогава мозъкът ви също ще бъде имобилен. И ето още един миг: тъмнината е значима за съня, тъй като мелатонинът се създава единствено на мрачно.
3. Дефокусирайте мозъка си
 Храни преди лягане за добър сън Храни преди лягане за добър сън
Добрият сън е от голямо значение за нашето здраве и пълностоен живот. На всеки му се случва да не може да заспи елементарно, да страда от бе...
Друга процедура, която може да промени положението на съзнанието, идва от практиката, разказана от Карлос Кастанеда, която той назовава „ прекъсване на света “.
Практиката включва 3 разнообразни действия:
Първо , идете на разходка. Трябва да видите пътя напред и да вървите доста постепенно.
Второ - поемете постепенно и надълбоко поемане и издишване, без пауза сред тях.
Трето и най-важното - дефокусирайте зрението си. Трябва да заснемете всичко пред себе си във вашето зрително поле, освен в центъра.
 Ето за какво това е най-полезната поза за сън Ето за какво това е най-полезната поза за сън
Сънят на страни е нездравословен за гръбначния дирек, и покачва вътреабдоминалното налягане в стомаха, сподели основният кардиолог на свободна пра...
Ето по какъв начин работи:
Изправете се, погледнете напред и без да помръдвате очи, пробвайте се да видите какво се намира в крайния десен ъгъл на вашето зрително поле. В същото време се пробвайте да видите какво има в крайния ляв ъгъл. Правейки това, вие също би трябвало да знаете какво има в горния и долния ъгъл на вашето зрително поле.
Когато извършите това, започнете да ходите. След като всички обекти във вашето зрително поле стартират да се движат, очите ви ще се опитат да се концентрират единствено върху посоката на вашето придвижване. Вашата цел е да продължите да гледате напред, до момента в който всичко се движи. След няколко минути ще откриете, че сте в положение да поддържате това положение и можете умерено да ходите, без да фокусирате вниманието си върху нищо съответно.
Тази смяна е тъкмо тази, която е нужна, с цел да се премине от положение на бодрост в положение на сън. Тази процедура оказва помощ да се спре светът към вас, тъй като в случай че съумеете да вървите постепенно, да дишате умишлено и в това време да разфокусирате зрението си, тогава ви става доста мъчно да мислите.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР