Някои хора си падат по дългите пътувания до другия край

...
Някои хора си падат по дългите пътувания до другия край
Коментари Харесай

Непознатите европейски дестинации

Някои хора си падат по дългите пътувания до другия завършек на света. А други избират късите, само че чести бягства от действителността . А Европа предлага задоволително многообразие от дестинации, което затруднява избора ни.

И в тази ситуация не приказваме единствено за известните туристически сборища пред катедрали, музеи и фонтани. На континента се крият и десетки неподозирани за мнозина кътчета , които да осмислят напълно следващото ни запазване на евтини самолетни билети.

По съседски

А в случай че изберем прилежаща Сърбия , умерено можем да запалителен колата за няколко часа. И не, не да отидем да похапнем сръбска скара и да се напием с локална ракия. А да посетим Националния парк Тара .

 Снимка 332233

Живописното местенце се намира на по-малко от 500 километра от София. В територията на парка дивата природа няма по какъв начин да остави неутрален посетителите си. Река, езеро, планина, зеленина - всичко на едно място.

Хем толкоз близо, хем по този начин екзотично. Надали някой от приятелите ни във Фейсбук се е тагвал точно от този сръбски парадайс. Затова е време да се поразровим и да организираме уикенд измежду природата . Със сигурност ще останем сюрпризирани и ще имаме много да описваме.

 Снимка 332235

Топло посрещане

Малката островна страна Малта има мощно развъртян туризъм, изключително през последните години. Предпочитана е от редица европейци поради наличните цени и слънчевите дни. Сред българите обаче занапред набира известност.

 Снимка 332246

Затова и страната е съвършен избор за идната лятна почивка. Ако желаеме обаче да разгледаме всички архитектурни и естествени забележителности на Малта, е добре да изберем не най-активния сезон.

Полетите са на повече от налични цени, а тази година Валета е и Европейска столица на културата . Така че едно малтийско премеждие сигурно е добра концепция.

 Снимка 332245

Още островни завършения

Хвар е хърватски остров , за който може би не сме чували до момента. Но е време да изправим тази неточност. Кацнал в Адриатическо море, той предлага комбиниране от природа, просвета и история.

Безспорно най-забележителна е бреговата линия от 250 километра и пристанището, цялостно с дребни лодки и яхти. Островът ни предлага наличен разкош и огромна доза екзотика , тъй като към момента не е станал сборище на тълпи от туристи.

 Снимка 332250

Ниагара по балкански

В Босна и Херцеговина се крие едно вълшебно местенце, способно да ни придвижи в приказките. Това е водопадът Кравице, считан за европейския еквивалент на Ниагарския.

Разбира се, размерите на водопадите се разграничават много, само че по хубост са сериозна конкуренция. Босненските каскади са най-впечатляващи напролет, когато цялата зеленина в региона се слива със спускащите се 25 метра кристално чисти води .

 Снимка 332252

Ако времето го разрешава, може и да се разхладим . Със сигурност обаче няма да съжалим, че сме разкрили още един европейски оазис.

Различната дестинация

В последните години Черна Гора набира от ден на ден известност, само че най-вече като морска дестинация. Топ курортът в станата е Будва. Но има и един различен град, който заслужава не по-малко внимание.

 Снимка 332275

Това е Котор. Малкото градче крие в себе си доста история, съчетана с природа и морски пейзажи. Гледката на планина и изящен залив сигурно ще ни изненада прелестно.

Неочаквано попадение

Ако сме почитатели на Португалия и към този момент сме били в Лисабон, то в този момент е време да насочим погледи към Синтра . Това градче не инцидентно си е спечелило прозвището Райската градина на Португалия.

 Снимка 332277

Мястото се дефинира и като столицата на романтизма. Една завладяваща композиция от архитектура и природа прави Синтра измежду топ местата в Португалия, а и освен.

Планини, море, палат като от приказките и тайнствен бунар. Какво повече му би трябвало на човек!

 Снимка 332278

Бяла приказка

Алберобело е малко градче в Южна Италия, известно със своите къщи. Домовете на локалните, които са малко над 11 хиляди души, са като че ли от вълшебен свят, написа The Culture Trip.

 Снимка 332282

Постройките със заострени покриви се назовават трули и са направени от варовикови скали. Всяка година хиляди туристи идват, с цел да ги вият и да се снимат по дребните калдъръмените улички.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР