Някои бивши играчи и треньори на Ливърпул и Реал Мадрид

...
Някои бивши играчи и треньори на Ливърпул и Реал Мадрид
Коментари Харесай

Бивши играчи и треньори на Ливърпул и Реал Мадрид се възхитиха на атмосферата Анфийлд

Някои някогашни играчи и треньори на Ливърпул и Реал Мадрид говореха за атмосферата на " Анфийлд " преди основния дуел сред двата тима от осминафиналите в Шампионската лига. Много от испанските медии предизвестяват, че без значение от слабата форма на мърсисайдци, мадричани ги чака доста сложен мач в Англия.

Уелсецът Джон Бенджамин Тошак, който е някогашен треньор на Реал Мадрид каза, че когато Ливърпул нападна към противоположната врата на Коп, митичните трибуни н стадиона, той забелязал, че точно това място е основно, а тимът на " мърсисайдци " черпи сила от там.

Фернандо Мориентес също заемаше от 2005 година до 2006 година тази позиция на нападател, която провокира полуда по трибуните на " Анфийлд ". Бившият футболист напомня, че с атмосферата на този стадион " в случай че си англичанин, резултатът е по-голям, само че за испански футболист, който идва там, е представление поради атмосферата, която се основава, изключително в Шампионската лига ".

От виталния си опит Мориентес изяснява, че " също способства това, че това е град, в който фамилиите живеят по специфичен метод в деня на мача. Винаги споделям на приятелите си, че в случай че не са гледали мач в Англия, би трябвало да отидат на " Анфийлд " първо.

Рафа Бенитес беше треньор на Ливърпул в интервала 2004-2010 година Специалистът твърди,  " да, може да се каже, че атмосферата на " Анфийлд " е най-хубавата, която съм изпитвал на стадион, макар че съм имал шанса да видя и тези в Неапол, или Нюкасъл. Бих подчертал и като противници тези, които видях в Селтик, Борусия Дортмунд или Бешикташ ".

Алберто Морено, който футболист на Виляреал, бе в Ливърпул сред 2014 и 2019 г, показа: " Много е мъчно да се опише какво е възприятието да си на " Анфийлд ". Наслаждавал съм се на футбола на най-хубавите игрища в света и бих ви споделил, че е нещо неповторимо. Атмосферата, която заобикаля мача, е друга от всички тях. Това са доста неща, по какъв начин звучат почитателите, историята, която You'll never walk alone има, пристрастеността, която всеки човек на трибуните влага в нея ".

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР