Някога те бяха много близки. Принцовете Уилям и Хари израстват

...
Някога те бяха много близки. Принцовете Уилям и Хари израстват
Коментари Харесай

Принцовете Уилям и Хари отново заедно – в памет на принцеса Даяна - slava.bg

Някога те бяха доста близки. Принцовете Уилям и Хари израстват дружно, поддържат се взаимно след преждевременната гибел на майка си и работят един до друг, когато стартират да извършват кралските си задължения - двама братя, които изглеждаха свързани вечно от кръвната си връзка, традицията и нещастието, писа Асошиейтед прес.

Тези връзки обаче в този момент са мъчително изострени, до момента в който Уилям е в Лондон и пази английското кралско семейство от обвинявания в расизъм и апатия, отправени от Хари и брачната половинка му Меган от техния нов дом в Южна Калифорния.

Наблюдателите на кралското семейство ще наблюдават изкъсо за всеки знак за помирение или за задълбочаване на бездната сред Уилям и Хари в четвъртък, когато двамата ще открият паметника на майка си принцеса Даяна в деня, когато тя щеше да навърши 60 години. Събитието в една от градините на лондонския замък Кенсингтън ще бъде втората обществена среща на двамата, откакто Хари и Меган се отдръпнаха от кралските си задължения преди повече от година.

"Хората не трябва да чакат бързо разрешаване на спора, тъй като тези двама мъже се борят за основните си убеждения ", сподели Робърт Лейси, историк и създател на "Битката на братята: Уилям, Хари и историята на едно семейство в блъсканица ". Уилям пази монархията, а Хари - брачната половинка си.

"Става дума за обич против дълг, като Уилям отстоява дълга и концепцията за монархията, както я възприема ", сподели Лейси. "А от позиция на Хари става дума з обич и преданост към брачната половинка му. Той пази нея. Това са надълбоко вкоренени разлики, по тази причина ще е лековато да се мисли, че казусът ще се позволи с едно тракване на пръсти ".

Но намирането на някакъв метод на доближаване сред принцовете е от основно значение за монархията, защото английското кралско семейство желае да се хареса на по-младите генерации и на повече хора.

Когато Хари се ожени за Меган преди повече от три години, изглеждаше, че те ще бъдат основните герои в идната глава от кралската приказка.

Великолепната четворка - Уилям и брачната половинка му Кейт и Хари и брачната половинка му Меган, бяха възприемани като знак на младостта и силата, които ще поведат монархията напред след смутните времена през 90-те години на предишния век и началото на сегашния, когато разводът, гибелта на принцеса Даяна, вторият брак на принц Чарлз с Камила, херцогиня на Корноул, хвърлиха подозрение върху бъдещето на институцията.

От Меган, някогашна телевизионна звезда от Лос Анджелис и представител на две раси, се очакваше да бъде значима част от това изпитание. Чернокожи и азиатски коментатори отбелязваха, че за първи път в кралското семейство има човек, който наподобява като тях.

Но определението за "великолепна четворка " бързо беше изместено в заглавията на таблоидите от "кралски разкол ".

Първо беше разформирована общата им кралска канцелария. След това Хари се отдръпна от кралските си задължения и реалокира фамилията си в Северна Америка в търсене на по-спокоен живот. Уилям се концентрира върху кралските задължения, в това число и в присъединяване в събития на благосклонност като това, в което придружи тази седмица баба си кралица Елизабет Втора при посещаване в дружество за произвеждане за безалкохолни питиета в Шотландия.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР