Nvidia разширява използването на технологията за изкуствен интелект в разработването

...
Nvidia разширява използването на технологията за изкуствен интелект в разработването
Коментари Харесай

Nvidia представи технологията Avatar Cloud Engine за генериране на диалози с NPC

Nvidia уголемява потреблението на технологията за изкуствен интелект в създаването на игри. Компанията показа услугата ACE (Avatar Cloud Engine) за възкръсване на неигрови персонажи (Non-player character, NPC) благодарение на генеративни езикови модели основани на мощен изкуствен интелект. Инструментите на ACE разрешават на компанията да добави опция за връзка с героите, без да е нужен авансово написан разговор.

Представената проява на Kairos демонстрира другарство с воин, който дава отговор изцяло свястно на въпроси въз основа на авансово заложена предистория. Всички негови отговори са генерирани от AI.

Технологията е създадена взаимно със стартъпа Convai. Очевидно е, че Nvidia ACE е доста обещаваща при игрите с огромни светове и огромен брой герои.

Nvidia ACE употребява платформата Nvidia Omniverse с спомагателни модули. И още, Nvidia NeMo се употребява за основаването, персонализирането и внедряването на езикови модели. Големите езикови модели могат да бъдат конфигурирани с база от познания и истории на героите, както и да бъдат предпазени от небезопасни диалози благодарение на NeMo Guardrails. Технологията Nvidia Riva се употребява за автоматизираното различаване на речта и преобразуването на текста в тирада.

А технологията Nvidia Omniverse Audio2Face се употребява за незабавно основаване на изразителна анимация на лицето на героя от играта, която подхожда на речевата комбинация. Audio2Face може да се интегрира непосредствено в MetaHuman (Unreal Engine 5) за основаване на качествени лицеви анимации.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР