Нургюл Салимова стартира с реми участието си в Турнира на

...
Нургюл Салимова стартира с реми участието си в Турнира на
Коментари Харесай

Салимова започна с реми участието си в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова започва с реми присъединяване си в Турнира на претендентките, който се организира в Торонто, Канада.


Българската шахматистка приключи наедно с черните фигури против представителката на Украйна Ана Музичук в първия кръг на конкуренцията. След единствено 30 хода на дъската топовен ендшпил, при който и двете състезателки бяха останали с по един топ и пет пешки, а ремито пристигна на 40-ия ход.

За Нургюл следва партия с белите фигури против китайката Лей Тинцзие. Азиатката победи в предходното издание на Турнира на претендентките, само че по-късно отстъпи на сънародничката си Цзю Вънцзюн в разногласието за международната купа. Победителката в Торонто ще бъде съперничка на Цзю за международната купа в класическия шахмат при дамите през 2025 година.

Междувременно Консулството ни в Канада разгласи, че Салимова ще има среща с наши сънародници в Торонто на 24 април сред 10:00 и 13:30 часа. „ Българската общественост в Канада ще има неповторимата опция и наслаждение да се запознае от близко с младата дама, с която цяла България се гордее! Салимова ще гостува в генералното консулство на Република България в Торонто на 24 април сред 10.00 и 13.30 ч. Всички, които желаят да се срещнат с нея и нейния екип, са добре пристигнали. Заповядайте в генералното консулство на адрес - Toronto, ON M4H 1P1 “, споделиха от Консулството. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР