Нулевият европейски пациент с COVID-19 идва от Германия. Германският пациент

...
Нулевият европейски пациент с COVID-19 идва от Германия. Германският пациент
Коментари Харесай

Италиански учени: Нулевият европейски пациент с COVID-19 идва от Германия

 Нулевият европейски пациент с COVID-19 идва от Германия. Германският пациент е инфектиран от човек, пристигнал от Шанхай, а по-късно е внесъл вируса в алената зона в Италия. Щамът, импортиран в Италия от Германия, е доста по-заразен и рисков от този от Ухан. До тези заключения стига теоретичен екип от Държавния университет на Милано, който изследвал 59 генома на вируса у италиански пациенти в интервала от първите дни на епидемията в Италия до втората среда на април, когато кривата на епидемията стартира да спада.

Изследването, което съгласно в. " Джорнале " следва да бъде оповестено, удостоверява предходно научно проучване. Според него италианският вариант на COVID-19 идва от Германия. Сегашното изследване удостоверява, че публикуваният вариант в Италия е обвързван директно с първия клъстер в Европа, който се образува в Германия към 20 януари, и за който е документирано, че е обвързван с вируса, циркулиращ в Шанхай. Изследването на миланския университет е в директна връзка с изследванията и данните на десетина клинични и университетки центрове от Северна Италия.

Италианските геноми, както и множеството от тези в Европа и света, имат разновидност 614 в протеина Spike. Тя трансформира ковид в още по-заразен и усилва качествата му за възпаление на клетките. Тази разновидност на вируса е 10 пъти по-силна от другите варианти, твърди проучването, представени от " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР