Нулева енергийна зависимост от Русия е възможна. Това коментира депутатът

...
Нулева енергийна зависимост от Русия е възможна. Това коментира депутатът
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Притеснително е, че БСП смятат Русия за приятели

Нулева енергийна взаимозависимост от Русия е допустима. Това разяснява депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.

В петък от „ Демократична България” желаеха от парламентарната естрада „ ограничения за депутинизация на България “. Председателят на ПГ Христо Иванов прочете декларация, с която предложи цели и ограничения, които да залегнат в управническата стратегия на държавното управление и в законодателната стратегия на ръководещото болшинство.

Запитан дали по този метод от Демократична България „ не настъпват съдружната мотика”, Мирчев сподели, че просто отстояват правила.

„ Това, че Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия считат Русия и режима на Путин за другари на България е притеснително. Опитваме се да им разбираем, че няма по какъв начин путинова Русия да е другар на България. Ние отстояваме правила, не настъпваме мотики”, съобщи Мирчев.

„ Разчитаме, че нашите сътрудници имат здрав разум”, продължи той пред Нова телевизия.

„ Основният ни акцент е нулева енергийна взаимозависимост от Русия и това е допустимо. Има същински проект за деяние, не извиване на ръце”, съобщи депутатът.

И даде образец.

„ Вече повече от 20 години откогато „ Лукойл Нефтохим” е приватизиран. Практически те изпитват усложнения да заплащат налози в България. В момента петролът вид Брент коства Х $, а вид Урал – коства Х минус 35 $. Но ние го получаваме за Х $. Тези 35 $ отиват в една компания, която е на „ Лукойл”. Така рафинерията в Бургас работи като „ Мултигруп” през 90-те” – „ Литаксо” ви продава нефта, „ Литаксо”изкупува горивото”, сподели депутатът.

Страната ни трябвало да постъпи като други страни в Европа.

„ На остров Сицилия също има рафинерия на „ Лукойл”. Там се върви към концепцията за вдишване на действен надзор от страна на страната, с цел да могат да се подсигуряват доставките. Същото се случва с „ Роснефт” в Германия”, сподели Мирчев.

„ Целта е да стартират да си заплащат налози в България. Тук става дума за 35% икономисване. Грубо приказваме за към 200 милиона на месец. Това демонстрират нашите сметки. Когато една рафинерия ощетява българите с 200 милиона на месец, ние като държавно управление би трябвало да го създадем. В Румъния имаха същия проблем, там преди години го решиха”, разяснява Мирчев.

„ Идеалният вид е „ Лукойл” да стартира да работи по естествения метод. Никой не желае да си играе на конфискация, на вдишване на действен надзор. Но в Германия и Италия това към този момент става”, сподели още депутатът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР