Нужни са ефективни и резултатни политики, фокусирани върху свързаността във

...
Нужни са ефективни и резултатни политики, фокусирани върху свързаността във
Коментари Харесай

Караянчева на срещата на председателите на парламенти от Европа и Азия: Нужни са ефективни политики, фокусирани върху свързаността

Нужни са ефикасни и резултатни политики, фокусирани върху свързаността във всичките ѝ измерения – транспортна и енергийна инфраструктура, цифрова стопанска система, по-тесни връзки сред бизнеса и хората, усилване на културния и учебен продан. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в изявлението си на Третата среща на ръководителите на парламенти от Европа и Азия в Анталия, Турция, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

На конференцията се разискват тематики, свързани с икономическото съдействие, околната среда и устойчивото развиване.

"Свързаността беше основен приоритет на първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз ", означи Караянчева и удостовери уговорката на България към тези политики. "България придава изключително значение на съдействието на Европейски Съюз с всички азиатски страни, които са развили свои тактики за съгласуваност ", съобщи ръководителят на Народното събрание и добави, че концепцията за свързаността би трябвало да включва всички страни и райони.

"България се стреми към подсилване на транспортната съгласуваност сред Европа и Азия през Югоизточна Европа посредством развиването и поддръжката на разнообразни инфраструктурни планове в района и в по-широк проект ", акцентира Цвета Караянчева.

"Теми като „ икономическо съдействие “ „ стабилно развиване “ и „ околна среда “ би трябвало да бъдат неизменима точка в дневния ред на всеки виновен политик и законодател, тъй като са свързани с дълга ни към бъдещите генерации ", уточни ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева означи, че за реализиране на стабилно развиване е належащо да се подхващат специфични ограничения за поощряване на икономическия напредък, опазването на околната среда и обществената кохезия.

"Задължение на парламентите е отговорно да разискват актуалните провокации пред устойчивото развиване на световно и районно ниво ", съобщи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР