Нужна е цялостна политика на управляващите по отношение на привличането

...
Нужна е цялостна политика на управляващите по отношение на привличането
Коментари Харесай

Иван Михайлов, Американска търговска камара: Властта да вземе спешни мерки за работната ръка

Нужна е цялостна политика на ръководещите във връзка с привличането на работна ръка и изключително на експерти. Положението е трагично, тъй като липсват фрагменти във всички браншове в стопанската система. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria изпълнителният шеф на Американската комерсиална камара Иван Михайлов. „ Говорим за бързи, незабавни ограничения и цялостна политика с оглед българският пазар да се отвори за експерти и работна ръка, тъй като губим нашата конкурентоспособност “ , уточни той. И даде образец с Румъния: „ Нека да погледнем какъв брой са поредни при насърчаването на инвеститорския интерес “.

Според него различен огромен проблем за бизнеса е комплицираната политическа конюнктура. „ Пет пъти на избори в границите на 2 година, става сериозен сигнал, който изпращаме на открито към непознатите вложители “, сподели Михайлов.

На въпрос за вероятно повдигане на налозите, каквито информации се появиха с дебата към проектобюджета за тази година, той отговори, че „ полемиката постоянно върви върху цифрата, казусът е по какъв начин се случва този развой, т.е. каква е предвидимостта? Всеки желае да има предвидимост, в действителност сега тази предвидимост липсва, защото се дават разнообразни сигнали от ръководещите “, уточни още той.

Вижте повече от диалога във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР