Нуждаещи се хора от Раковски и село Белозем ще получат

...
Нуждаещи се хора от Раковски и село Белозем ще получат
Коментари Харесай

Белозем и Раковски събират хранителни продукти за нуждаещи се преди Коледа

Нуждаещи се хора от Раковски и село Белозем ще получат пакети с хранителни и санитарни артикули в навечерието на коледните и новогодишни празници. Благотворителната самодейност под името „ Щедрата кошница ” на „ Каритас Витания “ към този момент се е трансформирала в традиция за двете обитаеми места, а всеки искащ да помогне може да се включи в нея до 18 декември.
Прочетете още
„ В разнообразни хранителни магазини в Белозем има кошница, в която хората оставят артикули от първа нужда – брашно, захар, ориз, фасул, леща, макарони и всевъзможен тип паста, консерви, сирене, кашкавал, сладки и соленки, зърнени закуски, както и перилни препарати и санитарни материали. Единственото условие е продуктите да са пакетирани или вакуумирани и да са в период на валидност ”, описа пред TrafficNews Андрей Кръстев, отговорник за „ Каритас Витания “ в село Белозем.

И посочи, че ще бъдат подкрепени не са единствено социалнослаби, само че и многодетни майки и самотни пенсионери. Заедно с кмета на Белозем Виолета Петрова и с представители на католическата църквата " Св. Франциск " са изготвили лист с най-нуждаещите се поданици на селото.

От организацията към този момент са получили и ваучери, с които също ще закупят нужното за допълнение на пакетите. Миналия месец пък са организирали благотворителен коледен базар в католическата черква. Десетки хора се включват с домашно приготвени сладкиши и соленки, коледна декорация, играчки и църковни фигурки, от продажбата на които е събрана сумата от 357 лв.. Тези средства също ще бъдат добавени към акцията. Така за празниците ще бъдат зарадвани над 30 нуждаещите се от Белозем и 120 от Раковски.

„ Инициативата я вършим задно с „ Каритас Витания “ в Раковски и взаимно си оказваме помощ с продуктите. Точно преди Коледа ще минем с доброволците и ще раздадем продуктите. Когато ни видят с пакетите, част от хората се тормозят, други се радват доста. Спират ни да си поговорим. Истината е, че те се нуждаят главно от внимание. Това са самотни хора. Някои от тях са неподвижни, не стават от леглото и се радват да си поговорят с нас. Разбира се, признателни са и за продуктите, защото ще посрещнат празниците с по-богата софра ”, споделя Кръстев.

„ Миналата година един 40-годишен мъж стартира да плаче, като ни видя с пакетите. Беше извънредно прочувствена среща. Много топло ни посрещна и момченце с Детска церебрална парализа ”, спомня си и Виолета Петрова.

Всеки, който желае да помогне, може да подари и средства за закупуването на хранителни артикули по един от следните способи:

С подаяние по следната банкова сметка:

Получател: БКО Каритас Витания

IBAN: BG41RZBB91551003315148

BIC: RZBBBGSF

Основание на превода: Щедрата кошница

С превод през E-pay

КИН: 4040996454

Е-mail: [email protected]

Тел: 0886399115

Основание: Щедрата кошница

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР