Нуждаем се от повече прагматизъм в двустранните отношения. Това заяви

...
Нуждаем се от повече прагматизъм в двустранните отношения. Това заяви
Коментари Харесай

Радев към Нетаняху: Исторически изградените връзки между наши два народа са безценен капитал

Нуждаем се от повече прагматизъм в двустранните връзки.

Това съобщи президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила пред премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Днес е последният ден от формалното посещаване на Радев в Израел, където е по покана на израелския си сътрудник Реувен Ривлин. Радев поздрави израелския министър председател по случай 70-годишнината от основаването на Държавата Израел, която през днешния ден е образец за съвременна страна с функционираща народна власт и развито гражданско общество. Заедно означаваме и 75 години от невиждания акт на спасяването на българските евреи, който е солидна основа за развиването на бъдещите ни връзки, уточни българският президент.

Той означи, че исторически построените връзки сред двата народа са скъп капитал. Днес се нуждаем от повече прагматизъм в двустранните връзки, сподели Радев и добави, че комерсиалният продан от 150 милиона $ не дава отговор нито на опциите на нашите стопански системи, нито на ползотворния и регулярен политически разговор. Той съобщи, че България е заинтригувана от използване на опита на Израел в построяването на обществено ангажирано и интегрирано общество и изключително в сферите на осведомителните технологии, киберсигурността, науката и образованието.

Радев уточни, че е посетил през вчерашния ден софтуерния парк Гав-Ям Негев, където се е убедил в постигнатия от Израел прогрес в тези значими области. "Разбрах, че Вие сте един от основателите за основаването на този център и Ви приветствам за Вашата визия за бъдещето ", обърна се той към израелския министър-председател, съобщи Българска телеграфна агенция. Румен Радев уточни, че България е заинтригувана от диверсификацията на ресурсите и за нас опцията да внасяме и транзитираме природен газ от новооткритите залежи в Средиземноморието е доста значима.

Радев означи и значимостта на положителното съдействие сред България и Израел в битката с тероризма и изрази благодарност за поддръжката, която страната ни получи от Израел след атентата в Сарафово през 2012 година Днешната обстановка постанова кооперирането сред нашите служби за сигурност да продължава, а също по този начин и откритите към този момент положителни връзки в региона на защитата, съобщи президентът.
Той уточни, че визитата му в Израел е обвързвано и с Шестия световен конгрес за битка с антисемитизма. В свят, в който езикът на омразата и ксенофобията се надигат, България удостоверява твърдата си позиция за нулева приемливост към проверката на историята и антисемитизма, заявява президентът.

Бенямин Нетаняху означи, че Израел и България имат специфични връзки. Няма да забравим предишното, няма да забравим какво се случи в София, човечността и другарството към евреите, акцентира той. Днес имаме отлични връзки, сподели Нетаняху и означи какъв брой е значимо развиването на технологиите, които по думите му ще трансформират живота ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР