НПО-ото Атлантически съвет, създадено лани от бивши военни министри, граждани,

...
НПО-ото Атлантически съвет, създадено лани от бивши военни министри, граждани,
Коментари Харесай

Атлантическият съвет скочи срещу правителството заради парите за отбрана

НПО-ото Атлантически съвет, основано лани от някогашни военни министри, жители, политици, политолози и други през вчерашния ден се опълчи против проекта на Министерския съвет за повишение на разноските за защита. От организацията означават, че проектът демонстрира желание за отсрочване на модернизацията във времето и прекачване на отговорността към идващото държавно управление. Също по този начин, че има и неравнопоставеност на трите плана за рационализация.

До 2021-ва година ще бъдат усвоени 700 от общо 820-те милиона лв. за кораби. За нов вид военен аероплан парите нарастват едвам след 2021-ва година. Част от парите са пренасочени към плана за бронирани машини за сухопътните войски, само че пренасочване на парите за кораби няма.

До 2024-та година от трите плана за превъоръжаване финансово обезпечен е единствено този за корабите, означават от Атлантическия съвет.

Припомняме, че за нов вид военен аероплан до края на проекта са планувани милиард и 100 милиона лв. от общо планирани 1,5 милиарда, а за нови бойни бронирани машини за сухопътните войски 700 милиона лв. от общо плануваните 1,2 милиарда. Не се показва дали плануваните средства включват и Данък добавена стойност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР