Новото служебно правителство ще трябва да решава проблемите на хората.

...
Новото служебно правителство ще трябва да решава проблемите на хората.
Коментари Харесай

Стефан Янев: Най-важното е тази зима да не останем гладни и на студено

Новото служебно държавно управление ще би трябвало да взема решение проблемите на хората. Тези проблеми ще задават дневния ред на този кабинет. Това съобщи в ефира на Nova news водачът на " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател.

Той не пожела да дава лични оценки на министрите, само че изрази вяра " тези хора да работят за българския държавен интерес и да имат държание на държавници ".

По отношение на Гълъб Донев Янев уточни, че поради обстоятелството, че неговата специализация е в областта на обществената политика, това е явен знак, че обществената политика ще бъде един от целите на служебното държавно управление.

Важна задача на това държавно управление е да се подаде сигнал, че тези рецесии, които са сега, могат да бъдат решени. Смятам, че този кабинет има качествата да търси уравновесени решения. Решения ще бъдат търсени в посока и на това да не останем гладни и на студено тази зима, разяснява някогашният длъжностен министър председател.

По тематиката с " Газпром " водачът на " Български напредък " е на мнение, че това служебно държавно управление би трябвало да даде отговор на въпроса дали ние сами си спряхме газа, или някой различен ни го спря.

Не желая да звучи подмолно, само че за какво газът беше спрян единствено на България и на Полша първоначално, а по-късно всички останали страни откриха метод да получават газ при поставените от Русия условия? Защо ние не намерихме този механизъм? Повечето от рецесиите се задълбочиха, вместо да бъдат позволени, изясни още Янев.

По думите му неговата партия ще се бори за нов разговор в политиката и търсене на единодушието и общите хрумвания, а не на омразата и разделянето.

Ние търсим нишата на единодушието, на общите хрумвания. В момента наподобява, че всеки е против всеки и всяка партия се занимава със личния си дневен ред. В момента постоянно намираме защо да сме разграничени, а не намираме общите цели, посочи.

В умозаключение разясни, че партията е в развой на вписване и чака идната седмица съдът да излезе с решение. През идната седмица също по този начин партията ще разгласи и своите цели на конференция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР