Новото ръководство на Челси обмисля сериозни планове, които касаят клубния

...
Новото ръководство на Челси обмисля сериозни планове, които касаят клубния
Коментари Харесай

Челси готви грандиозни планове за „Стамфорд бридж”

Новото управление на Челси обмисля съществени проекти, които касаят клубния стадион „ Стамфорд бридж ”. „ Сините ” обмислят построяването на напълно ново оборудване на мястото на настоящия стадион в Лондон, като се чака инвестицията да бъде над 2 милиарда паунда.

Ако се стигне до реализирането на желанията на лондончани, то те би трябвало да играят на различен стадион в продължение на цели четири сезона, пишат в Англия. Мащабната реорганизация не би разрешила да се играят мачове на стадиона по сходство на Ливърпул да вземем за пример.

„ Червените ” също реновират „ Анфийлд ”, само че естрада по естрада и тимът може да семейства на своя стадион, макар ремонтните действия.

Заради характерното местонахождение на „ Стамфорд бридж ” в центъра на Лондон, градежът на новия стадион би бил същинско предизвикателство. Съоръжението се намира над голям брой линии на метрото, подземна река, а в съседство се намира и гробище. Теренът на новия стадион би трябвало да се завърти на 90 градуса по отношение на настоящия, с цел да могат да бъдат изпълнени всички нужни ограничения и да бъде построен стадион с потенциал от най-малко 60 000 седящи места.

Бившият притежател на клуба Роман Абрамович също искаше да построи нов дом на клуба, само че макар утвърдените проекти, планът по този начин и не се реализира.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР