Новото правителство смени шефовете на НАП и на Агенция „Митници.

...
Новото правителство смени шефовете на НАП и на Агенция „Митници.
Коментари Харесай

Рокади на ключови позиции в държавата

Новото държавно управление смени шефовете на Национална агенция за приходите и на Агенция „ Митници ". В последния работен ден за седмицата служебният кабинет направи знакови рокади по върховете на ръководството. Новото държавно управление смени шефовете на Национална агенция за приходите и на Агенция „ Митници ". Румен Спецов се прости с позицията си поради „ несъблюдение на отговорностите си по Закона за приходната организация ", показват от пресслужбата на държавното управление.

Също по този начин, не били планувани и просрочени отговорности в огромни размери на държавно сдружение. В следствие стана ясно, че става дума за „ Булгаргаз ". Пред NOVA някогашният към този момент шеф на организацията съобщи, че промяната му е политическа.„ Обяснено ми беше от министъра на финансите, че повода за промяната ми е политическа. Не е обвързвана с работата на Националната организация за приходите ", сподели той.Постът на Румен Спецов наследи някогашният началник на фонд „ Земеделие " Борис Михайлов.„ Нека да вляза, да се огледам и след 10 дни, да речем, ще давам изявленията.

Амбицията ми е Национална агенция за приходите да работи още по-добре ", сподели той. Назназчаването на Спецов преди година беше последвано от скандал. Тогава стана ясно, че той е трансферирал компания с огромни данъчни отговорности на малоимотен жител от драгоманско село. От ГЕРБ неведнъж желаеха отстраняването на Спецов от поста. Той самият отхвърляше обвиняванията. И обясняваше, че до момента в който е била негова, компанията не е имала отговорности. По случая тече следствие и до през днешния ден.Служебното държавно управление пристъпи и към друга знакова рокада - в организация „ Митници ".

Отстраненият шеф Павел Тонев споделя пред NOVA, че за промяната му била изтъкната единствено една причина.„ Беше ми обяснено от министър Желева единствено, че решението е политическо и не е обвързвано с активността на Агенция „ Митници ". Тя изрази страдание, че би трябвало да се разделим, само че дублирам, изясни ми, че това е политическо решение ", съобщи Тонев.Мястото на Тонев заема неговият заместител Павел Геренски, който е и дълготраен чиновник на организацията. На този стадий той се води краткотрайно назначен.
Нова телевизия, вести в 19.00 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР