Новото правителство на Сърбия начело с премиера Ана Бърнабич вчера

...
Новото правителство на Сърбия начело с премиера Ана Бърнабич вчера
Коментари Харесай

Новото правителство на Сърбия положи клетва

Новото държавно управление на Сърбия отпред с премиера Ана Бърнабич през вчерашния ден постави клетва. Церемонията протече в тържествена конюнктура в наличието на президента Александър Вучич, на задгранични водачи и дипломати, на депутати, съобщи ТАСС.

От церемонията отсъстваше патриархът на Сръбската православна черква Ириней и други представители на духовенството. Бойкотът им се изяснява с нетрадиционната полова ориентировка на новия министър председател.

Кабинетът на Бърнабич ще има 18 министерства - с две повече от предходния. Преди одобряването му от депутатите беше признат закон за основаване на министерство за отбрана на околната среда и министерство за европейската интеграция на страната.

Ана Бърнабич съобщи, че приоритет на държавното управление ще са икономическото развиване, дигитализацията и образованието. Под нейно управление Сърбия ще продължи съдействието си с НАТО по програмата "Партньорство за мир ", както и политиката за създаване на допустимо най-хубави връзки с Русия и Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР